Alberto Alonso Ureba, nomenat president d'Iberdrola Espanya

Substitueix Armando Martínez, actual CEO de la matriu d'Iberdrola

Bolsamanía
Bolsamania | 22 des, 2022 14:44
ep alberto alonso ureba presidente de iberdrola espana
ECIJA ABOGADOS

L'advocat Alberto Alonso Ureba ha estat nomenat president del consell d'administració d'Iberdrola España, tal com recull la pàgina web de la companyia. Alonso Ureba substitueix en el càrrec Armando Martínez, que recentment ha estat designat com a conseller delegat de la companyia matriu que presideix Ignacio Sánchez Galán.

Iberdrola
13,715
  • 0,37%0,05
  • Max: 13,82
  • Min: 13,62
  • Volume: -
  • MM 200 : 11,60
17:35 27/09/24

Alonso Ureba és llicenciat en Dret, Universitat Complutense de Madrid des de 1975 i catedràtic de Dret Mercantil i Membre Nat de la Comissió General de Codificació del Ministeri de Justícia des de 1997, i ha participat en les ponències d'elaboració de les propostes de Llei en relació amb les reformes de la legislació societària, concursal i del mercat de valors des del 1998 fins a l'actualitat. Així mateix, ha estat representant del govern d'Espanya davant de les comunitats als treballs de preparació de les directives sobre dret de societats.

Alonso Ureba compta amb experiència com a conseller en societats a nivell nacional i internacional. En concret, ha estat membre del consell d'administració d'Endesa del 1998 al 2007, de Zeltia (1998 al 2006) i de Siemens Gamesa (2017 al 2020), així com secretari no conseller del consell d'administració de la Societat Anònima d'Obres i Serveis Copassa des del 2017 fins a l'actualitat.

El nou president d'Iberdrola España és membre de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Madrid des del 1986 i és soci de Corporate M&A i Mercat de Valors de les empreses d'advocats Baker & McKenzie, Ramón y Cajal, Advocats i actualment d'Ecija Advocats com a soci director de l'Àrea de societats, Govern Corporatiu i Mercats.

Entre els sectors d'especialització durant l'exercici professional hi ha els de Societari i Govern Corporatiu, amb particular experiència a l'àmbit de les Societats Cotitzades, Fusions i Adquisicions, Contractació, Competència, entitats de crèdit, empreses públiques i fundacions. Així mateix, compta amb àmplia experiència d'arbitratges en matèria contractual i societària.

Segons publica El Confidencial, Alonso Ureba va ser una "peça clau" de l'estratègia amb què el fundador d'Amber Capital i president de Prisa, Joseph Oughourlian, va contribuir al tomb de poder al consell d'Indra.

D'altra banda, el consell d'administració d'Iberdrola Espanya ha patit una reestructuració profunda durant els últims mesos. Actualment compta amb sis membres i un secretari, mentre que fa uns mesos estava format per 11 membres, un secretari i una vicesecretària.

Entre les sortides hi ha la de l'exdirigent del PSOE Antonio Miguel Carmona, la que va ser consellera delegada, Ángeles Santamaría o Fernando Diago, a més d'Emilio Ontiveros, fundador d'AFI, que va morir l'1 d'agost passat.

contador