No té sospites que hi hagi hagut informació privilegiada en el llançament de l'OPA
Sebastià Albella, president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), creu que el cas de DIA és un exemple de la "tasca positiva" dels inversors baixistes, que saben identificar quan una empresa està en dificultats abans que la resta del mercat.
"DIA és una companyia que va acumular posicions curtes de manera rellevant, entenc que últimament han baixat, i pot ser un exemple més de la tasca positiva que fan els baixistes, perquè criden l'atenció sobre els problemes, les debilitats de les companyies, anticipadament i eviten que hi hagi preus que no es corresponguin amb la realitat", ha apuntat Albella en declaracions als mitjans després de la seva participació en la Spanish Funding Conference, organitzada aquest dimarts per AFME.
Segons el president del supervisor, casos com aquest demostren que els inversors a curt tenen "l'agudesa visual de veure que una companyia té problemes", si bé, ha reconegut que això depèn també de la informació financera de l'empresa que estigui disponible.
En tot cas, la CNMV està exercint la seva funció "amb tota l’atenció i el rigor" en relació amb la situació de la companyia de distribució, més ara que la sobrevuelta una Oferta Pública d'Adquisició (OPA).
L'inversor rus Mikhaïl Fridman, propietari de gairebé el 30% del capital de DIA a través de la companyia LetterOne, ha decidit aquesta setmana llançar una OPA sobre el 70% que no controla a un preu de 0,67 euros per acció. El consell d'administració de la companyia, en el qual ja no té representació aquesta empresa, ha respost obrint-se a la negociació de l'OPA, però assegurant que, de moment, el seu pla no ofereix "certesa" que hagi de ser efectivament complert.
"Per descomptat que estem vigilant", ha assenyalat Albella, segons el qual el supervisor dels mercats segueix aquest tema "com un dels més prioritaris a la CNMV" i en tots els seus angles, també en relació amb les posicions curtes.
Tot i això, el president de la CNMV creu que no hi ha motius per pensar que hi hagi hagut informació privilegiada. "Al contrari, aquest ha estat un exemple d'informació que s'ha difós ordenadament", ha afegit.
Segons Albella, la pujada del 60% que van experimentar els títols de DIA a l'endemà de conèixer l'OPA no és significatiu, ja que es troba en el rang de la diferència entre el preu de tancament del dia anterior i l'ofert per Fridman. "Tots els angles que se us puguin ocórrer en relació amb aquest tema estan sent analitzats. No estic especialment preocupat", ha assenyalat Albella, la sensació del qual és que" tot respon a comportaments normals".