Aena licita les obres del paviment d'una pista de Madrid-Barajas per 38,6 milions

Se substituiran també els llums d'abalisament de la pista, aproximació i PAPI

Bolsamanía
Bolsamania | 01 ago, 2023 14:16
ep zona de facturacion de la terminal 4 del aeropuerto adolfo suarez madrid barajas a 1 de agosto de
Jesús Hellín - Europa Press

Aena ha publicat la licitació de les obres de regeneració del paviment de la pista 14R-32L de l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas per un import d'uns 38,6 milions d'euros. Aquestes obres es duran a terme a partir del 2024 i tindran un termini d'execució de dinou mesos, ha anunciat la companyia en un comunicat.

Aena
197,500
  • 0,41%0,80
  • Max: 198,10
  • Min: 195,30
  • Volume: -
  • MM 200 : 172,90
17:35 19/09/24

Les actuacions que caldrà realitzar inclouen la regeneració del paviment dels carrers de rodatge associats, així com l'anivellament d'aquests. A més, s'executaran dos nous carrers de rodatge a les prolongacions de L3 i L5 i un nou accés a pistes.

Al costat d'aquestes obres es durà a terme també la substitució completa dels llums d'abalisament de la pista, aproximació i PAPI (Indicador de Trajectòria d'Aproximació de Precisió) per noves llums de tecnologia LED més sostenible. Així mateix, es renovarà la senyalització horitzontal de tota la zona afectada i s'adequarà completament d'acord amb la normativa vigent.

La realització d'aquests treballs, que impliquen el tancament de la pista durant un període de 42 dies a la tardor del 2024, ha estat coordinada amb companyies aèries i tots els agents implicats per minimitzar l'efecte a l'operativa aeroportuària. Així, Aena ha assenyalat que el desenvolupament de les obres "ha estat programat de manera detallada i la planificació dels vols ha estat ajustada perquè les aerolínies puguin adaptar la seva programació" a les limitacions que causin les millores.

Les actuacions que preveu aquest expedient de licitació s'emmarquen en el procés de millora contínua que es duu a terme a les infraestructures com a aeroport certificat segons el Reglament de la UE 139/2014. No en va, la regeneració del paviment de la pista "és un manteniment habitual de la infraestructura, i s'ha realitzat l'última adequació del paviment d'aquesta pista 14R-32L el 2014".

contador