Aena adjudica a Lidl una parcel·la per construir un supermercat a l'Aeroport Adolfo Suárez

El terreny forma part de l'àrea on es desenvolupa la Ciutat Aeroportuària

Bolsamanía
Bolsamania | 02 oct, 2023 13:02
ep archivo   viajeros con maletas en la terminal t 4 en el aeropuerto adolfo suarez madrid barajas a
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

El Consell d'Administració d'Aena ha aprovat l'adjudicació d'un dret real de superfície sobre una parcel·la de l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas per construir un supermercat a l'empresa Lidl.

Aena
197,500
  • 0,41%0,80
  • Max: 198,10
  • Min: 195,30
  • Volume: -
  • MM 200 : 172,69
17:35 19/09/24

La parcel·la urbanitzada forma part dels terrenys dels quals Aena és propietària a l'aeroport i en què es desenvolupa l'anomenada Ciutat Aeroportuària, que donarà serveis complementaris als passatgers que hi transiten i al territori.

Lildl s'ocuparà de la construcció, la gestió i l'explotació del supermercat, que portarà associat un aparcament d'ús exclusiu per als clients. El termini de durada del contracte serà de 30 anys.

L'import del dret de superfície adjudicat s'abonarà segons dos conceptes: d'una banda, el pagament d'una renda mensual creixent; i, de l'altra, un pagament únic que s'efectuarà a l'inici del contracte. Aena no n'ha especificat cap de les dues quantitats.

L'adjudicatari ha d'obtenir, a més de totes les llicències pertinents, totes aquelles autoritzacions administratives i llicències necessàries per al desenvolupament de l'activitat i, prèviament, l'informe favorable d'Aena sobre el projecte per garantir-ne la coherència amb la funcionalitat de l'aeroport.

El projecte global de la Ciutat Aeroportuària que es desenvoluparà a l'aeroport té una edificabilitat de 2,1 milions de metres quadrats associats. Aquesta ciutat aglutinarà activitats diferenciades de desenvolupament: el node logístic, amb diferents tipologies d‟actius com naus d'emmagatzematge i logística; 'crossdocking'; BPO (externalització de processos de negoci, Business Process Outsourcing) o empreses proveïdores de serveis a l'aviació; Air City, amb oficines, hotels i serveis associats destinats a passatgers i usuaris; i activitats aeronàutiques i de càrrega.

contador