La companyia espanyola mantindrà Zero-e i crearà una empresa conjunta amb el grup francès
El Grup ACS i Vinci han signat un acord vinculant de compravenda de la major part de la Divisió Industrial del Grup ACS (Cobra). El perímetre de la transacció inclou, a més de les activitats d'enginyeria i obres, les participacions en vuit concessions, o PPP de projectes principalment d'energia, així com la plataforma de desenvolupament de nous projectes al sector d'energia renovable.
ACS retindrà principalment al seu poder Zero-e i quinze concessions el procés de segregació de les quals (carve out) es portarà a efecte abans de l'execució de la compravenda.
La contraprestació acordada en la transacció consisteix en un pagament mínim inicial que oscil·larà entre 4.930 milions i 4.980 milions d'euros. Aquest pagament es compon d'un pagament fix de 4.200 milions d'euros i un pagament addicional mínim de 730 milions i màxim de 780 milions, principalment com a compensació per la caixa de la companyia, l'import exacte de la qual es definirà en funció dels resultats del perímetre venut a la data d'execució de la compravenda.
A més, s'ha acordat un pagament variable màxim de 600 milions d'euros en metàl·lic a raó de 20 milions per cada mitjà GW desenvolupat per la Divisió Industrial (fins a l'estat Ready To Built) entre el 31 de Març de 2021 i fins als 7 anys següents a l'execució de la compravenda, prorrogable per 18 mesos addicionals si la Divisió Industrial venuda no aconseguís desenvolupar 6GW durant els primers 42 mesos.
Addicionalment, totes dues parts s'han compromès a crear una empresa conjunta a la qual s'aportaran, a preu de mercat i una vegada que estiguin acabats, connectats a la xarxa i llestos per produir, tots els actius renovables que desenvolupi la Divisió Industrial, objecte de l'acord, com a mínim, durant els vuit i mig anys següents a l'execució de la compravenda.
Vinci tindrà un 51% de drets polítics i econòmics i ACS, el restant 49% d'aquesta empresa, que és un element essencial de la creació de valor de la transacció per al Grup ACS. Com és habitual en aquesta mena de transaccions, la seva execució està condicionada, amb el caràcter de condició suspensiva, a l'obtenció de totes les autoritzacions necessàries, particularment en matèria de competència.
ACS també és notícia perquè va comunicar aquest dimecres la renúncia de Marcelino Fernández Verdes com a conseller delegat del grup en el marc de la remodelació que està escometent. No obstant això, continuarà sent conseller delegat de Hochtief, la seva filial a Alemanya, i president d'Abertis, concessionària espanyola participada amb el seu soci italià Atlantia, així com responsable de les noves inversions que el grup realitzarà a partir de la venda del seu negoci industrial a Vinci.