ACS calcula en 14,5 milions l'impacte negatiu de la decisió del Suprem sobre Abertis: "És immaterial"

La constructora es va desplomar aquest dilluns un 10% a la borsa a causa d'aquest motiu

Bolsamanía
Bolsamania | 30 gen, 2024 13:15
ep archivo   fachada de la sede de acs en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

En relació amb la sentència del Tribunal Suprem, notificada aquest dilluns, que resol el recurs d'ACESA, filial d'Abertis, en relació amb el conveni de l'autopista AP-7, ACS ha comunicat aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que l'impacte d'aquest error en els comptes consolidats és de 14,5 milions negatius "i, per tant, és immaterial i no afectarà els seus resultats".

ACS
41,760
  • -0,38%-0,16
  • Max: 42,06
  • Min: 41,66
  • Volume: -
  • MM 200 : 37,98
14:27 20/09/24

Per part seva, Abertis, filial d'ACS, ha calculat que la decisió en contra del Tribunal Suprem en el seu contenciós amb l'Estat espanyol, pel qual sol·licitava 4.000 milions de compensació de trànsit per la pèrdua de la concessió de l'autopista AP-7 "suposa una pèrdua comptable neta de provisions d´uns 250 milions d'euros".

Les accions d'ACS es van desplomar un 10% aquest dilluns després de conèixer la decisió del Suprem al contenciós que la seva filial ACESA ha mantingut amb l'Administració Pública, en relació amb el càlcul del saldo de compensació que resulta de la modificació del contracte el 2006 del conveni de l'AP-7.

"El Tribunal Suprem no estima la pretensió principal d'Abertis basada en el seu dret a ser compensada pel marge diferencial entre el trànsit real i el previst, perquè no considera que aquest conveni estableixi una redistribució del risc de trànsit entre Administració concedent i concessionària", ha explicat la companyia en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Abertis ha afegit que "no comparteix la interpretació del conveni del 2006 realitzada pel Tribunal Suprem i està estudiant, en defensa dels seus interessos legítims, les possibles vies d'impugnació".

Sobre els efectes comptables de la sentència judicial, Abertis ha indicat que "la sentència suposa un ingrés de caixa neta d'uns 65 milions d'euros, en reconèixer el Tribunal Suprem el dret de la companyia a ser compensada per certes inversions complementàries".

"No obstant", ha precisat la companyia, "tenint en compte altres reversions de provisions i ingressos extraordinaris, l'impacte net en el resultat d'Abertis el 2023 serà de només uns 29 milions d'euros".

"En qualsevol cas", ha conclòs Abertis, "la companyia continua enfocada a l'execució de la seva estratègia de creixement global, amb el suport dels seus accionistes ACS i Mundys".

contador