Acord entre Grifols i Rigel per comercialitzar Fostamatinib a Europa

Grifols farà un pagament inicial de 30 milions de dòlars en efectiu

Bolsamanía
Bolsamania | 23 gen, 2019 17:52
ep grifols 20171122182701
GRIFOLS

Grifols-A

10,225

17:35 04/10/24
0,94%
0,10

Grifols ha arribat a un acord amb la companyia biotecnològica nord-americana Rigel Pharmaceuticals per a la comercialització en exclusiva del seu fostamatinib hexahidrat de disodi a Europa i Turquia, incloent-hi totes les seves potencials i futures indicacions.

Actualment Fostamatinib està disponible als Estats Units amb el nom comercial Tavalisse i és el primer i únic inhibidor de la proteïna SYK indicat per al tractament de la púrpura trombocitopènica immune crònica en pacients adults que no han respost a un altre tractament previ.

Actualment, l'Agència Europea de Medicaments (EMA, per les sigles en anglès) està avaluant la sol·licitud de Rigel per a l'autorització de la comercialització de Fostamatinib com a tractament de PTI crònica en adults, que va ser admesa el 4 d'octubre de 2018. Rigel espera que el Comitè de Medicaments d'Ús Humà emeti una primera valoració durant el quart trimestre de 2019 per la qual cosa, potencialment, es podria obtenir l'aprovació europea a la fi de 2019.

De conformitat amb els termes de l'acord, Grifols farà un pagament inicial de 30 milions de dòlars en efectiu, i podria realitzar pagaments addicionals fins als 297.500.000 de dòlars en funció que es compleixin fites reguladors i comercials, entre els quals s'inclou el pagament de 20 milions de dòlars en el moment en què l'EMA autoritzi la comercialització de Fostamatinib com a tractament de la PTI crònica en pacients adults.

Rigel rebrà pagaments addicionals de manera esglaonada en concepte de royalties en funció de les vendes netes. Per la seva banda, Grifols comptarà amb els drets de comercialització en exclusiva de Fostamatinib a Europa i Turquia per diverses indicacions incloent-hi PTI crònica, anèmia hemolítica autoimmune i nefropatia per IgA.

Rigel reté els drets globals de Fostamatinib fora dels territoris acordats amb Grifols i Kissei Pharmaceuticals (a Japó, Xina, Taiwan i la República de Corea).

contador