Acciona s'adjudica l'operació d'una depuradora a Egipte per 88 milions

Treballarà juntament amb DHCU per optimitzar el funcionament de la instal·lació i renovar-ne els processos

Manuel Torres
Bolsamania | 16 nov, 2022 14:15
ep archivo   i d el vicepresidente de acciona juan ignacio entrecanales el presidente de acciona
A. Pérez Meca - Europa Press - Archivo

L'Agència Estatal que regeix els serveis urbans d'El Caire ha concedit a Acciona l'operació i el manteniment de la fase 1 de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Gabal El Asfar, a la capital d'Egipte, la qual compta amb una capacitat total d'1,5 milions m³/diaris. L'adjudicació es dona per l'import de 87,5 milions deuros.

El contracte té una durada inicial de vuit anys. Inclou l'operació, el manteniment i les actuacions de millora. A més, "el contracte contempla una partida addicional de 45 milions d'euros per a l'execució d'altres millores i les reposicions al llarg del contracte", afirma l'empresa.

"Gabal El Asfar és el complex més gran de depuració de l'Àfrica i l'Orient Mitjà, i al tercer del món. La Fase 1 és la més antiga del complex i compta amb una línia d'aigua que inclou pretractament, decantació primària i un procés de fangs actius convencional amb desinfecció final de l'efluent. La línia de llots consta d'una fase d'espessiment, digestió anaeròbia amb producció de biogàs i recuperació energètica i deshidratació del fang mitjançant filtres banda", informen des d'Acciona.

Així mateix, l'empresa treballarà amb DHCU, que és l'actual operador de la planta, amb la finalitat d'optimitzar el funcionament de la instal·lació i renovar-ne els processos mitjançant l'execució de les millores previstes.

Els treballs inclouen l'extracció i l'aplicació agrícola de llots a la parcel·la annexa i la realització d'una sèrie de millores, entre les quals s'accentuen la instal·lació de nous gasòmetres, la renovació del sistema de deshidratació de llots i la implantació d'un nou sistema de supervisió i control (SCADA).

contador