Acciona Energía compra un parc eòlic de 400 MW al Canadà a RES

Col·laborarà en la construcció i iniciarà l'operació el 2025

Bolsamanía
Bolsamania | 04 set, 2023 12:25
ep archivo   parque eolico de acciona energia
ACCIONA ENERGÍA - Archivo

Acciona Energía ha completat l'adquisició del projecte eòlic Forty Mile, que compta amb 280 megawatts (MW) de potència i una capacitat potencial de 400 MW, localitzat al comtat de Forty Mile No.8 a Alberta (Canadà).

Acciona Energía
21,240
  • -1,67%-0,36
  • Max: 22,00
  • Min: 21,16
  • Volume: -
  • MM 200 : 21,13
17:35 19/09/24

Segons ha informat Renewable Energy Systems Canada (RES), l'empresa ha precisat que continuarà formant part del projecte com a constructor malgrat la venda.

Per la seva banda, Acciona Energía va informar el juliol que col·laborarà en la seva construcció i que iniciarà les operacions energètiques a principis del 2025.

"Amb una capacitat total de 400 MW, Forty Mile serà el parc eòlic més gran del Canadà i generaria energia suficient per proveir gairebé 230.000 llars albertanes", expliquen des de RES Canada. El projecte donarà feina a unes 250 persones durant el període de màxima construcció a finals d'aquest any.

"Aquesta adquisició s'alinea amb la nostra visió a llarg termini d'ampliar la cartera renovable d'Acciona Energía i subratlla el nostre compromís amb un futur més verd i sostenible", va explicar Joaquín Castillo, CEO d'Acciona Amèrica del Nord.

Segons Castillo, “el projecte no només enforteix la nostra empremta operativa sinó que també reforça el nostre compromís amb les comunitats locals”. "A través del nostre programa de Gestió de l'Impacte Social, Acciona Energía reinvertirà una part dels seus ingressos anuals per donar suport a programes d'educació, benestar i cura del medi ambient a la comunitat local", ha afegit.

El principal subministrament d'energia es destinarà a Cenovus Energy, una empresa d'energia amb seu al Canadà, a través d'un acord de compra d'energia virtual (VPPA) com a part de la seva estratègia per compensar una part de les emissions relacionades amb l'electricitat utilitza en les seves operacions.

La resta del subministrament del projecte Forty Mile contribuirà amb energia neta als mercats comercials d'energia i a la compensació de les emissions de carboni d'Alberta.

contador