Acciona Energía anuncia la seva participació en RenerCycle per al reciclatge de renovables

La companyia compta amb el suport del Govern de Navarra

Álvaro Estévez
Bolsamania | 17 jul, 2023 12:17
acciona energia renercycle
Acciona Energía

Acciona Energía ha anunciat aquest dilluns la seva participació en RenerCycle, iniciativa que desenvolupa solucions d'economia circular per al sector eòlic, com una de les empreses líders del consorci.

Acciona Energía
21,240
  • -1,67%-0,36
  • Max: 22,00
  • Min: 21,16
  • Volume: -
  • MM 200 : 21,16
17:35 19/09/24

Les principals activitats de RenerCycle se centraran en la reparació i recondicionament de components eòlics, així com en la promoció de noves línies de negoci per al reciclatge de materials metàl·lics, compostos de pales i gòndoles, i materials orgànics.

Segons ha explicat Acciona Energía, la cotitzada a l'IBEX 35 aportarà al projecte "la seva experiència en el desenvolupament i la implementació de solucions innovadores per al desmantellament, la reutilització i el reaprofitament d'aerogeneradors". A més, la companyia subministrarà components procedents de parcs eòlics que arribin al final de la seva vida útil.

RenerCycle està formada –a més de per Acciona Energía– pels promotors Enerfin (Grup Elecnor), Grupo Enhol i RWE; els socis industrials Ingeteam i Nordex; i les empreses Abintus Consulting & Innovation, EO6 Enginyeria, InnoEnergy i Tetrace.

RenerCycle compta amb el suport del Govern de Navarra, que es va comprometre l'any passat a impulsar el projecte amb ajudes a la inversió en R+D+i. Actualment, la iniciativa es troba en converses avançades per tancar la ubicació del seu centre logístic i d'operacions industrials a la comunitat foral.

"Mitjançant la seva participació en RenerCycle, Acciona Energía enforteix el seu compromís amb l'economia circular i impulsa un dels principals objectius de sostenibilitat: la generació de zero residus", asseguren des de l'empresa.

Actualment, la companyia recicla, valoritza i reutilitza més del 98% de les deixalles que genera, xifra que inclou els residus de totes les etapes del cicle de vida dels projectes.

contador