Abengoa torna a pujar a borsa després de «venir de l’infern i malgrat continuar allà»

TraderWatch: «Seria un suïcidi invertir en la companyia sense fixar una ordre de prou pèrdues»

Bolsamanía
Bolsamania | 01 abr, 2016 13:21 - Actualitzat: 18:31
abengoa mx

Beneïda sigui Abengoa. Maleïda sigui Abengoa. La companyia és notícia després d'haver tancat in extremis un acord dilluns passat per salvar-se del concurs de creditors. Aquest divendres els títols de la companyia sevillana han tancat amb pujades de l'1,71%, en el cas de les accions de classe A, amb una cotització de 0,712 euros.

Recordem que l'empresa començava la setmana disparant-se un 50%. No obstant això, José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, afirma que es comporta així després de «venir de l'infern (va acabar el 2015 en mínims de 0,195 euros) i malgrat continuar allà». En balanç anual, de moment, l'acumulat és positiu (+40%), mentre que al març va experimentar una pujada del 30%.

D'altra banda, César Nuez, expert tècnic de Trader Watch, afirma que «aquest divendres sembla que veiem de nou la tornada de les compres, per la qual cosa, si aconsegueix superar els màxims de la sessió d'ahir (0,757 euros), no descartem que pugui tornar-se a disparar».

L'objectiu de pujada a curt termini per a Nuez és clar: el de la unitat. «Si aconseguís superar aquest nivell de preus, ens trobaríem davant un nou senyal de fortalesa que podria portar la companyia fins al nivell d’1,20 euros, on conflueix la mitjana de 200 sessions».

No obstant això, abans d'invertir a Abengoa hem de recordar l'alt risc que irradien les seves accions, per la qual cosa, segons aquest últim expert, «seria pràcticament un suïcidi no fixar una ordre de prou pèrdues en els mínims del dia 22 del mes passat (0,55 euros)».

L'EMPRESA CONTINUA NEGOCIANT QUITACIONS DEL SEU DEUTE

D'altra banda, l'Associació de Proveïdors i Subcontractistes (Aprosab) del grup d'empreses Abengoa negocia amb l'empresa una reducció de la quitació del 60% al 30%, encara que a canvi d'ampliar els terminis de pagament per tornar el deute.

contador