Abengoa es dispara: el Govern i els bancs l'avalen amb altres 140 milions

Els destinarà a projectes a Espanya i l'estranger

Bolsamanía
Bolsamania | 04 feb, 2019 14:12
abengoa portada bolsamania edificio

Abengoa-A

0,016

13:26 14/07/20
0,00%
0,00

Abengoa avança amb ganes aquest dilluns (+7%). La companyia ho fa després que dissabte passat El Economista publiqués que serà avalada amb altres 140 milions d'euros pel Govern i la banca.

D'aquesta manera, l'empresa andalusa pot seguir endavant amb els seus projectes després que el grup rebés la llum verda abans de signar el seu reestructuració financera.

Aquests 140 milions d'euros formen part d'aquesta reestructuració de deute que Abengoa va segellar amb els seus bancs, liderats per Santander, Bankia i Crédit Agricole. D'aquesta quantitat, la companyia planeja destinar 15 a projectes en sòl espanyol i els altres 125 a altres localitzats a l'estranger.

Per la seva banda, cal recordar que l'Estat espanyol va aflorar a través de la Secretaria d'Estat de Comerç un 3,15% en el capital social d'Abengoa, percentatge que el va erigir ja llavors com el seu segon major accionista.

El passat 29 de gener, Abengoa va aconseguir la majoria per fer efectiu el contracte de 'lock-up'.

A la fi de 2018, el grup va subscriure el contracte de bloqueig o 'lock-up' amb un conjunt d'entitats financeres i inversors que ostenten la majoria de l'anomenat 'New Money 2' -tram 2 de deute nou de l'empresa andalusa després de l’acord de reestructuració aconseguit el 2017-, en el marc del procés de reestructuració financera, per al qual va obrir un procés d'adhesió per la resta dels seus creditors financers.

contador