Abengoa: el deute total de la companyia se situa en 19.000 milions, segons KPMG

Aquesta quantitat és menor a la inicialment prevista en uns 5.000 milions d’euros

  • En julio se calculó que la deuda de la compañía ascendería a 24.000 millones de euros.
Bolsamanía
Bolsamania | 24 des, 2015 07:33 - Actualitzat: 09:43
abengoa mx

La consultora KPMG, contractada pels bancs creditors per gestionar tota la crisi d’Abengoa, ja ha calculat a quant puja el deute de la companyia sevillana. Concretament,, l’exposició de la banca i d’altres entitats en la crisi d’Abengoa és de 19.127 milions d’euros.

Aquesta quantitat és menor a la inicialment prevista en uns 5.000 milions d’euros. De fet, al juliol es va calcular que el deute de la companyia pujaria a 24.000 milions d’euros.

Explica Expansión aquest dijous que la diferència d’aquestes quantitats està, sobretot, en les línies de finançament que la banca va començar a retirar a Abengoa a partir de l’estiu, quan va començar a prendre forma la seva complicada situació financera després que la companyia anunciés una ampliació de capital sorpresa.

200 ENTITATS RELACIONADES AMB L’EMPRESA

En total son unes 200 les entitats que tenen algun tipus de finançament amb l’empresa. Afegeix el diari que aquí s’inclouen tot tipus de mecanismes, des dels crèdits clàssica fins a les línies d’avals per presentar-se a concursos, o línies de conformin per avançar pagaments als proveïdors.

Les dades presentades per KPMG són similars a les que té internament Abengoa, tot i que hi ha discrepàncies en la terminologia. KPMG inclou om a exposició financera el deute de filials com Abengoa Yield mentre Abengoa creu que aquest deute s’hauria de considerar a part.

La banca està ultimant l’entrega d’un crèdit d’urgència a la companyia de 113 milions, una mica menys del que es calculava inicialment. De moment, sembla que Abengoa pot fer front a les seves obligacions, com el pagament de les nòmines dels seus treballadors al desembre.

contador