AB Foods, propietari de Primark, preveu un augment de més del 20% a les vendes

La despesa del consumidor ha demostrat ser més resistent del previst al començament de l'any fiscal"

Bolsamanía
Bolsamania | 27 feb, 2023 11:59
ep archivo   letrero del primark de gran via en madrid espana a 13 de noviembre de 2020
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

Associated British Foods (AB Foods) preveu que les vendes totals del grup augmentin en més del 20% en comparació amb el mateix període de l'any anterior. "La despesa del consumidor ha demostrat ser més resistent durant aquest període comercial del previst al començament de l'any fiscal", ha assenyalat.

ASSOCIAT BRIT FOODS
22,560
  • 0,94%0,21
  • Max: 22,88
  • Min: 22,48
  • Volume: -
  • MM 200 : 2.417,93
17:35 19/09/24

La companyia ha actualitzat les previsions abans que el proper 25 d'abril publiqui els seus resultats. De moment, considera que Primark continua estirant el negoci, amb un creixement de les vendes del 19%, fins als 4.200 milions de lliures esterlines, amb un marge de benefici operatiu ajustat de més del 8%.

Tot i això, de cara a les estimacions del segon semestre, AB Foods es manté prudent, ja que "els vents en contra macroeconòmics per al consumidor persisteixen i poden afectar la despesa durant els pròxims mesos". Per això, la companyia continua sent "cautelosa".

Pel que fa a l'opinió dels analistes, des d'Interactive Investor comenten que "AB Foods ha millorat les expectatives, impulsada per una forta exhibició de Primark, els beneficis continus d'un negoci diversificat i pressions de costos que mostren signes debilitats".

Destaquen que "la naturalesa idiosincràtica del grup continua jugant en mans d'AB Foods. La gamma diversificada d'empreses li dona qualsevol quantitat de palanques per extreure'n depenent dels cicles econòmics, mentre que Primark està en camí de consolidar-se com la joia de la corona de la companyia".

contador