Yellen dona suport a Biden: "Els EUA ha d'actuar en gran" en les ajudes contra el virus

Compareixerà davant el Senat aquest dimarts per a la tradicional audiència de confirmació

Noemí Jansana
Bolsamania | 19 gen, 2021 18:42
Janet Yellen

Janet Yellen, la candidata del president electe Estats Units Joe Biden per dirigir el Departament del Tresor, compareixerà davant el Senat aquest dimarts per a la tradicional audiència de confirmació en el càrrec, per a la qual té preparat un discurs que s'ha anat filtrant als mitjans. A més de comprometre's amb la política d'"un dòlar fort" que el seu predecessor en el càrrec, Stephen Mnuchin, havia abandonat, l'expresidenta de la Reserva Federal, també farà un al·legat sobre el paquet d'ajudes contra el virus.

Segons informen diversos mitjans, Yellen li dirà al Comitè de Finances del Senat dimarts que el govern ha d'"actuar en gran". "Ni el president electe ni jo proposem aquest paquet d'ajuda sense prendre en consideració la càrrega del deute del país. Però ara mateix, amb les taxes d'interès en mínims històrics, el més intel·ligent que podem fer és actuar en gran", sostindra Yellen en la declaració d'obertura preparada per a la seva audiència, informa Reuters.

"Crec que els beneficis superaran amb escreix els costos, especialment si ens preocupem per ajudar les persones que han estat amb problemes durant molt temps", afegeix l'expresidenta de la Reserva Federal.

1,9 bilions de dòlars (1,5 bilions d'euros) és l'import del paquet d'ajuda econòmica que el president electe dels Estats Units, Joe Biden, preveu injectar en l'economia des del minut zero al Despatx Oval per fer front a la crisi econòmica provocada per la crisi del coronavirus, que ha deixat més de 23 milions de casos i 388.000 morts al país.

Dins d'aquest pla es preveuen uns 400.000 milions (330.000 milions d'euros) per a la creació d'un programa nacional de vacunació, amb el qual s'espera arribar a uns 50 milions de persones, i a la reobertura de col·legis i centres educatius durant els seus primers 100 dies al Despatx Oval.

A més, es destinaran uns 350.000 milions de dòlars (290.000 milions d'euros) per a governs locals i estatals, mentre que la resta de diners anirà directament a la butxaca dels ciutadans nord-americans afectats per la crisi, a través de pagaments de fins a 1.400 dòlars (1.150 euros) i altres ajuts en matèria d'habitatge, o programes de nutrició infantil, per a les famílies amb pocs recursos, així com per a les petites i mitjanes empreses afectades per la caiguda d'ingressos.

contador