Aquesta vegada van ser tres els membres de l’MPC que han votat a favor d'una pujada
El Banc d'Anglaterra (BoE) no surt del guió. Durant la seva quarta reunió de l'any, el Comitè de Política Monetària (MPC) ha decidit mantenir els tipus d'interès al 0,5%, tal com avançaven els analistes, que ara miren cap a l’agost com pròxim escenari més probable per veure una pujada. L'absència de noves dades de creixement durant el segon trimestre i l'ombra d'un Brexit atrafegat segueixen pesant sobre els reguladors britànics.
Aquesta vegada van ser tres els membres de l’MPC que van votar a favor d'un major preu del diner, un enfocament més 'falcó' del BoE que avança una possible pujada de tipus durant la propera reunió d'agost, quan el regulador ja serà coneixedor de quant es va expandir la seva economia d'abril a juny. Durant el primer trimestre, l'Oficina Nacional d'Estadística (ONS) va llançar un moderat desenvolupament de l'1,2%, dues dècimes per sota del consens del mercat.
El seu governador, Marc Carney, es va llançar 'a la piscina' a principis d'any assegurant "majors i més ràpides mesures" per recuperar el camí de la normalització monetària. Una promesa que encara no s'ha complert, amb una inflació que va frenar la seva caiguda al maig (+2,4%) després de quatre mesos seguits de caigudes consecutives.
A la resta de la cistella de dades 'macro', la nota positiva la van posar les vendes al detall, amb un repunt del 3,9% en la taxa interanual al maig gràcies a la tornada del bon temps i la consecució del casament reial. No obstant això, les últimes dades de producció industrial i manufacturera a l'abril van mostrar un desenvolupament preocupant de sengles sectors a principis del segon trimestre, amb un retrocés del 0,8% i de l’1,4% respectivament. A més, la balança comercial britànica va llançar durant el quart mes de l'any un dèficit de 14.030 milions de lliures, uns 15.970 milions d'euros.
La lliura recupera una mica del terreny perdut i deixa un màxim durant la sessió per sobre dels 1,32 dòlars després de conèixer el nou vot a favor de la pujada. No obstant això, els analistes s'esforcen a posar límit a l'entusiasme dels compradors de la lliura esterlina, ja que el resultat '6 - 3' assenyala que "el banc central és més a prop al Banc Central Europeu (BCE) que a la Reserva Federal a l’hora d'afrontar la normalització monetària", avisa Russ Mould, director d'AJ Bell Investment