Torres Vila (BBVA) requereix al Govern "estabilitat pressupostària"

Obert a analitzar operacions corporatives "si és que n'hi ha"

Cristina Bolinches
Bolsamania | 31 ago, 2020 17:47
carlos torres vila, bbva

"Cal posar en marxa les reformes i ser part de la solució", el president del BBVA, Carlos Torres Vila, insta l'Executiu a posar en marxa les mesures necessàries per encarar una recuperació econòmica que, a curt termini, passa també per l'"estabilitat pressupostària" i la "seguretat jurídica".

BBVA
9,342
  • -0,62%-0,06
  • Max: 9,44
  • Min: 9,32
  • Volume: -
  • MM 200 : 9,16
13:03 15/10/24

Les declaracions del president del BBVA es produeixen el mateix dia en què les companyies de l'Ibex 35 es reuniran amb Pedro Sánchez, president del Govern, per a la jornada 'España puede. Recuperación, Transformación, Resiliencia'.

En concret, Torres Vila ha estat l'encarregat d'inaugurar unes jornades sobre el sector financer en plena crisi de la Covid organitzades per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, BBVA i l'APIE i en la qual també ha participat la Ministra d'Economia, Nadia Calviño, qui ha recalcat que els bancs no estan sent part del problema, com en l'anterior crisi, sinó de la solució. "Encara que han de treballar dia a dia per reforçar els seus balanços i contribuir a la reactivació de l'economia", ha assegurat la vicepresidenta tercera del Govern.

El president del BBVA ha enumerat que, a curt termini, s'ha de "posar l'accent" a "generar confiança" perquè creixi l'efectivitat de tota la resta, siguin incentius fiscals o l'incentiu de la inversió privada. Per aconseguir-ho, ha assegurat Torres Vila, és necessari "seguretat jurídica" i "estabilitat institucional", i mesures "que no retreguin la inversió". Es requereix, ha apuntat "estabilitat pressupostària i previsibilitat sobre la sostenibilitat de les finances públiques".

ESTUDIARÀ LA CONSOLIDACIÓ "SI ÉS QUE N'HI HA"

Pel que fa a com es transformarà el sector bancari, si avança cap a la integració d'entitats, Torres Vila ha explicat que "la consolidació sorgeix en moments de crisis", on se sumen factors que ja existien prèviament, com els "baixos tipus d'interès i la rendibilitat reduïda", a les quals s'hi suma l'impacte de la situació econòmica.

En aquest context, es planteja la cerca de sinergies, via consolidació, amb "entitats més preparades". És lògic que existeixin especulacions", ha resumit.

"La nostra prioritat, en el cas de BBVA, és el creixement orgànic, però analitzarem les oportunitats que sorgeixin, si és que n'hi ha", ha indicat el primer espasa de l'entitat.

contador