El ministre de Finances alemany considera que el projecte comú no pot seguir igual
El ministre de Finances d'Alemanya i pes pesat del Govern d'Angela Merkel, Wolfgang Schäuble, ha assegurat que més enllà del que passi en el referèndum de dijous al Regne Unit, les coses han de canviar a la Unió Europea. No obstant això, s'ha pronunciat en contra del Brexit i assegura que espera que els britànics optin per la continuïtat en el projecte comú.
"Naturalment, espero que hi hagi una majoria per seguir a la UE, però aquesta estarà per sota del 100%. De qualsevol manera, després del referèndum, Europa no pot seguir fent el mateix que ha fet fins ara perquè llavors la gent dirà que no hem entès res", ha assegurat Schäuble en un discurs davant un congrés de l'ala empresarial del seu partit, la Unió Cristianodemòcrata (CDU), segons informa l'agència Efe.
En la seva compareixença, el ministre de Finances ha reconegut que, en la seva opinió, Europa no està en una bona situació, i que en tots els estats de la Unió Europea està augmentant la xifra de persones que dubten del projecte comú europeu, cosa que succeeix tant a esquerres com a dretes des del punt de vista polític. "A la gent jove ja no li basta que li diguem que portem 70 anys de pau, perquè això li sembla ja natural", ha expressat. Al mateix temps, segons Efe, ha demanat treballar per recuperar l'entusiasme dels joves amb la Unió Europea i frenar l'auge de l’euroescepticisme.
"FORA D'EUROPA ÉS FORA"
No és la primera vegada que Schäuble es pronuncia sobre el referèndum al Regne Unit. Al maig ja ho va fer, i de forma més contundent. Ningú no sap “com reaccionarà el sector financer en cas que es produeixi un Brexit”. Encara que, en la seva opinió, la sortida del Regne Unit de la UE és un dels “majors riscos financers per al Regne Unit”, va expressar llavors.
En el seu missatge, va voler deixar clar que "fora significa fora". Els ciutadans britànics afronten “una enorme decisió el proper 23 de juny”, que serà respectada per la Unió Europea. Però també va ser categòric en comentar que “dins significa dins i fora significa fora”. En la seva opinió, sortir de la UE seria negatiu per al Regne Unit, perquè afectaria al seu creixement econòmic.