Sánchez: els nous PGE són necessaris "com més aviat millor" per impulsar la recuperació

Vol aprovar uns nous comptes públics "amb el màxim suport possible"

Bolsamanía
Europa Press | 25 ago, 2020 17:35
ep el presidente del gobierno pedro sanchez
Pool

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha considerat prioritari impulsar la recuperació econòmica "com més aviat millor" i ha remarcat la importància de disposar d'uns nous Pressupostos Generals de l'Estat (PGE). Per aconseguir-ho, parlarà amb els diferents partits durant una ronda de trobades prevista per als pròxims dies.

Després de la primera reunió del Consell de Ministres tornant de les vacances d'estiu, Sánchez ha dit que vol aprovar uns nous comptes públics "amb el màxim suport possible".

"Necessitem uns Pressupostos de país", en valorar com a "inservibles" els comptes anteriors a la pandèmia, que ara "són nocives i contraproduents".

Així, ha valorat que la participació de les forces polítiques i el seu suport a uns nous Pressupostos "donarà la mesura de la responsabilitat de tots els partits, i també el seu sentit d'Estat".

El president del grup de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha assegurat que la seva formació està disposada a pactar els pròxims Pressupostos i evitar així que Unidas Podemos i d'altres forces, com ara ERC o EH Bildu, puguin "condicionar-ne" els continguts.

"Faig una crida a tots els partits polítics", ha apuntat el president, que ha subratllat que tenir una nous comptes públics és "imprescindible" per a vehicular la "quantitat ingent" d'inversions públiques que Espanya rebrà de la UE.

El cap de l'Executiu ha destacat a més la necessitat de mantenir la unitat dels agents socials, que va permetre subscriure, per exemple, l'acord per a habilitar expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per la crisi de la Covid i la seva pròrroga fins al 30 de setembre.

"BONA NOTÍCIA" ELS 21.300 MILIONS DEL SURE

En aquest sentit, ha qualificat de "bona notícia" la proposta de Brussel·les que Espanya rebi un préstec de 21.300 milions d'euros en el marc del fons europeu contra la desocupació, conegut com SURE per les seves sigles en anglès, per a sufragar els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) i d'altres mesures excepcionals posades en marxa per la pandèmia de coronavirus.

Sánchez ha ressaltat que els ERTO han ajudat a salvar moltes empreses i llocs de treball. Així, ha recordat que aquest instrument va arribar a protegir a 3,4 milions de treballadors als inicis de la pandèmia i que ara queden entorn de 800.000 treballadors que encara estan inclosos en un ERTO.

El cap de l'Executiu ha destacat la necessitat de mantenir la "unitat" dels agents socials, que va permetre subscriure, per exemple, l'acord per a habilitar els ERTO per la crisi de la Covid i la seva pròrroga fins al 30 de setembre. Segons Sánchez, la "dinàmica del mercat laboral és la reactivació" i, en aquest sentit, ha expressat el seu reconeixement a sindicats i empresaris en aquesta tasca.

contador