Sánchez espera aprovar els Pressupostos a la fi d'any i diu que el PIB caurà un 10%

El president del Govern diu que li "agradaria aprovar aquests Pressupostos amb més de 176 escons"

Irene Hernández
Bolsamania | 07 set, 2020 16:18
ep entrevista al presidente del gobierno pedro sanchez
RTVE

Finals d'any. Aquesta és la data en la qual el president del Govern, Pedro Sánchez, espera tenir aprovats els nous Pressupostos Generals de l'Estat. A més, diu que els tirarà endavant "amb el màxim suport possible" i que li agradaria que fossin "més de 176 escons". Quant a l'economia, preveu una caiguda del Producte Interior Brut (PIB) del 10% el 2020.

"M'agradaria que els Pressupostos tiressin endavant amb el màxim suport possible", amb "més de 176 escons", ha assenyalat Sánchez aquest dilluns durant una entrevista a TVE, en la qual ha afirmat que espera "tenir-los aprovats abans que acabi l'any". Creu que és "necessari i urgent" tenir uns nous comptes públics, ja que s'espera que el PIB espanyol caurà "com a mínim" un 10% enguany.

Així, ha apel·lat a la resta de partits, sobretot al PP, perquè reconsiderin la seva postura, després que la setmana passada el seu líder, Pablo Casado, deixés clar que no faran costat a l'Executiu en aquest assumpte. "És molt important apartar de la lluita partidista el combat contra el virus", ha assenyalat Sánchez, assegurant que "el Govern farà un esforç per aconseguir un acord el més transversal possible". Considera que l'objectiu pressupostari de política econòmica ha de ser la recuperació econòmica, la creació d'ocupació i la protecció social per tal de "no deixar a ningú enrere".

Respecte a la possibilitat de no comptar amb els suports suficients per tirar endavant els Pressupostos i la conseqüència d'haver de convocar eleccions, el president del Govern ha afirmat que "és inimaginable que els Pressupostos no trobin el suport d'una majoria en el Congrés", de manera que "jo no em poso en aquesta situació".

Així mateix, s'ha mostrat convençut que "l'acord de Govern continua vigent, la coalició és forta, és ferma sobre quins són els seus objectius", responent a una possible crisi en el Govern de coalició després de l'acostament a Ciutadans, un partit allunyat d'Unides Podem i amb el qual ERC ha dit ser "incompatible". "No faré canvis al Govern, estic a gust i tinc plena confiança en tots. Crec que l'experiència està sent positiva", ha afegit.

REFORMA FISCAL

Per a Sánchez, la reforma fiscal que necessita el nostre país és un objectiu polític que s'ha d'"adaptar" a la situació econòmica. "L'objectiu a curtíssim termini, durant l'any vinent, ha de ser la recuperació econòmica i la creació d'ocupació", ha explicat.

A més, ha admès que hi ha un "problema important de recaptació d'impostos": és "un fet" que Espanya recapta menys que la mitjana de la Unió Europea (UE). Per això, creu que cal escometre una reforma fiscal, si es vol aconseguir un Estat de benestar "fort" en l'actual conjuntura econòmica.

contador