Sánchez crea un Ministeri de Seguretat Social i posa a Exteriors González Laya

La cartera se separa així del Ministeri de Treball, que dirigirà Yolanda Díaz

Bolsamanía
Bolsamania | 10 gen, 2020 11:12 - Actualitzat: 12:17
ep el candidato a la presidencia de gobierno pedro sanchez
Jesús Hellín - Europa Press

La Seguretat Social tindrà finalment el seu propi Ministeri al nou govern i portarà per nom Ministeri de Seguretat Social, Inclusió i Migracions, i se separa així del Ministeri de Treball que dirigirà Yolanda Díaz, segons han confirmat fonts de Moncloa.

Al costat d'aquest nou ministeri, el govern crearà el Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació. Tots dos ministeris tindran, a més de les seves competències habituals, "un enfocament amb clara vocació econòmica", segons les mateixes fonts. Al front estarà Arancha González Laya, actual directora executiva del Centre de Comerç Internacional, una agència conjunta de les Nacions Unides i l'Organització Mundial de Comerç.

Segons ha informat el Govern, Pedro Sánchez pretén constituir en el seu gabinet "el millor equip econòmic de la democràcia espanyola". En aquest sentit explica que "aquest àmbit es veurà reforçat des de dos ministeris addicionals, que tindran, a més de les seves respectives competències habituals, un enfocament amb clara vocació econòmica".

Pedro Sánchez pretén constituir el seu gabinet amb "un enfocament amb clara vocació econòmica"

A l'espera que Sánchez comuniqui de manera oficial al Rei la composició del seu nou Govern, aquests dies s'han anat confirmant nom. Així, María Jesús Montero es manté al capdavant del Ministeri d'Hisenda i serà la nova portaveu de Govern en substitució d'Isabel Celaá, que continuarà, això sí, com a ministra d'Educació i Formació Professional.

A més, també seguiran en les seves carteres el ministre de Ciència, Pedro Duque, el de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la ministra d'Indústria, Reyes Maroto. Mentrestant, encara que José Luis Ábalos seguirà com a ministre, la seva cartera passa a denominar-se Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana. Per la seva banda, l'actual ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, i el titular de Cultura, José Guirao, no continuaran al Govern.

Així mateix, Moncloa ha fet oficial la resta de nomenaments dels ministres d'Unides Podem: Irene Montero, en Igualtat; Yolanda Díaz, Treball; Manuel Castells, Universitats; i Alberto Garzón, Consum. A això s'afegeixen les quatre vicepresidències: Carmen Calvo (Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria); Pablo Iglesias (Drets Socials i Agenda 2030); Nadia Calviño (Economia i Transformació Digital) i Teresa Ribera (Transició Ecològica i Repte Demogràfic).

contador