Pierre Wunsch (BCE) creu que és aviat per parlar de deixar de pujar els tipus

El mercat està molt pendent de la reunió del Banc Central Europeu del 14 de setembre

Bolsamanía
Bolsamania | 04 set, 2023 11:08
le batiment de la banque centrale europeenne bce a francfort en allemagne 20230722174115

El governador del Banc Central de Bèlgica i membre del Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE), Pierre Wunsch, creu que és aviat per parlar de deixar de pujar tipus d'interès. "M'inclino a dir que potser haguem de fer-ne una mica més", va afirmar en una entrevista radiofònica recollida per Bloomberg.

El responsable de la política monetària va citar inicialment la dissipació de les pressions sobre els preus abans d'afirmar que la taxa objectiu del 2% del BCE no arribarà abans del 2025 a causa de la persistència de la inflació.

Wunsch també va defensar la idea del mercat que el BCE haurà de fer una pausa en un moment donat, alhora que va afegir: "És massa aviat per parlar de deixar de pujar els tipus del tot".

Els mercats han reduït les expectatives de pujada de tipus del BCE després de les dades preliminars d'inflació de la zona de l'euro de la setmana passada, inclinant les apostes cap a uns tipus sense canvis a la reunió del 14 de setembre, però la inflació continua sent significativament per sobre de la zona de confort del BCE.

contador