Panetta creu que el BCE aviat començarà a retallar tipus i De Cos emplaça a les dades del març

Els dos membres del Consell de Govern del Banc Central Europeu han parlat aquest cap de setmana

Bolsamanía
Bolsamania | 12 feb, 2024 09:33
ep archivo   el miembro del comite ejecutivo del bce fabio panetta 20221116173903
BCE - Archivo

Fabio Panetta, membre del Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) i governador del Banc d'Itàlia des del mes de novembre passat, ha declarat que el BCE aviat necessitarà començar a retallar els tipus d'interès.

"Les condicions macroeconòmiques suggereixen que la desinflació està en una etapa avançada, i el progrés cap a l'objectiu del 2% continua sent ràpid", va afirmar dissabte passat a l'esdeveniment anual Assiom Forex a Gènova. "El moment per revertir la posició de la política monetària s'està acostant ràpidament".

"Necessitem considerar els pros i els contres de retallar les taxes d'interès de manera ràpida i gradual, en contraposició a més tard i de manera més agressiva, cosa que podria augmentar la volatilitat als mercats financers i l'activitat econòmica", ha advertit.

Per part seva, el governador del Banc d'Espanya i també membre del Consell de Govern del BCE, Pablo Hernández de Cos, creu que els nous pronòstics sobre inflació i creixement econòmic que el BCE presentarà al març seran crucials per decidir quan començar a retallar els tipus dinterès.

"Les projeccions seran clau per avaluar, en primer lloc, si podem tenir prou confiança que el nostre objectiu a mitjà termini del 2% s'aconseguirà, tenint en compte els riscos associats, i en segon lloc, el camí de taxes que sigui compatible amb assolir el nostre objectiu simètric", va dir De Cos en una entrevista publicada aquest diumenge al diari xipriota Politis.

contador