Mnuchin admet que la reforma fiscal de Trump es retardarà fins després de l'estiu

El secretari del Tresor assumeix que el calendari proposat pel president dels EUA “és poc realista en aquest moment”

  • També creu que la fortalesa del dòlar beneficiarà el país a llarg termini
Noemí Jansana
Bolsamania | 18 abr, 2017 11:59 - Actualitzat: 11:59
campaign 2016 trump 37

El secretari de l’Estat dels EUA, Steven Mnuchin, ha estat el primer a reconèixer obertament el que ja era un secret públic. L’esperadíssim reforma fiscal promesa per Donald Trump no arribarà abans de l’agost. La causa del retard en els plans del president dels EUA s'ha de buscar en el revés que la reforma del sistema sanitari del republicà va rebre al Congrés.

Mnuchin ha reconegut, en una entrevista al 'Financial Times', que els contratemps durant les negociacions a la càmera de representants per aprovar la derogació de l’‘Obamacare’, de fa pràcticament un mes, incideixen en les opcions de l'administració republicana de mantenir els seus plans per llançar el seu ambiciós pla fiscal abans del final de l'estiu.

Aconseguir els suports suficients “no és realista en el moment actual i és massa agressiu”, ha assumit el secretari de l’Estat, que ha explicat també que “es pot dir que s'ajornarà una mica a causa de la reforma del sistema sanitari”, per després puntualitzar que espera tenir la reforma en marxa abans del final de 2017.

FORTALESA DEL DÒLAR

Mnuchin, d'acord amb Trump: “Un dòlar fort, en el curt termini, és perjudicial per les exportacions”

Durant l'entrevista amb el rotatiu, Mnuchin també ha assenyalat que està d'acord amb Trump sobre la fortalesa del dòlar. En declaracions al 'The Wall Street Journal', just abans de les vacances de Setmana Santa, el president republicà va tornar a atacar verbalment la divisa i va declarar que els tipus d'interès s’han de mantenir baixos. “El dòlar s'està tornant massa fort i és culpa meva perquè la gent em té confiança”, va expressar Trump, abans d'afegir que aquesta situació està “danyant les exportacions” perquè és difícil per als EUA competir amb altres països que estan devaluant les seves divises.

El secretari de l’Estat ha recolzat aquestes afirmacions i ha reconegut al 'Financial Times' que “un dòlar fort, en el curt termini, és perjudicial per les exportacions”. No obstant això, ha afegit que en el llarg termini serà positiu. “Com a primera divisa de reserva mundial, crec que si ho analitzem en llargs períodes de temps, la fortalesa de la divisa és una bona cosa”, ha assegurat Mnuchin.

També ha rebutjat que l'administració Trump s'estigui embarcant en una guerra de divises. “El president simplement va fer un comentari sobre la situació de la moneda en el curt termini… hi ha una gran diferència entre les paraules i els fets”, ha subratllat.

contador