Més de la meitat dels que han signat una hipoteca no l'hauran pagat en jubilar-se

Al 10% dels hipotecats li quedaran per pagar més de 10 anys d'hipoteca un cop es jubili

Bolsamanía
Bolsamania | 20 set, 2023 18:14
ep archivo   una mujer con un boligrafo senala una escritura de compraventa de una hipoteca a 30 de 20230526121304
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Més de la meitat dels joves que han signat una hipoteca des del 2021 no hauran acabat de pagar-la en jubilar-se. De fet, al voltant del 58% dels que han signat un préstec per comprar un habitatge habitual durant els últims dos anys podria arribar als 65 anys amb deute hipotecari, segons les dades d'idealista.

"El problema més gran apareix per a aquells que a la data de la formalització de la hipoteca tenen 36 anys o més, encara que és cert que no tots ells arribaran a la jubilació endeutats, ja que es poden realitzar amortitzacions durant la vida del préstec".

"La pujada de tipus d'interès ha suposat que moltes famílies amb estalvi disponible hagin optat per reduir el saldo de les hipoteques, encara que també és cert que la majoria no redueixen el termini, sinó la quota mensual", assenyalen.

Com indiquen, el rang d'edat principal es troba entre els 30 i els 40 anys, representant més de la meitat del total d'hipoteques. Només el 2,10% dels sol·licitants tenen 25 anys o menys quan obtenen el préstec, i el 17,2% té 30 anys o menys.

Pel que fa a la durada d'aquests préstecs, la immensa majoria opta pel termini màxim possible, generalment els 30 anys que solen establir com a límit els bancs, per sobre de la mitjana històrica de 24 anys que registra el mercat hipotecari a Espanya.

contador