Madrid, cinquena ciutat europea que més entitats britàniques ha atret després del Brexit

El valor dels actius que es podrien veure afectats està xifrat en 1,5 bilions d'euros

Bolsamanía
Europa Press | 02 mar, 2021 16:35 - Actualitzat: 16:35
ep archivo - vista de madrid con torrespana y las cuatro torres al fondo en madrid espana a 9 de
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Vuit entitats financeres del Regne Unit han anunciat el trasllat de les seves operacions o del seu personal a Madrid, fet que col·loca la capital espanyola com la cinquena ciutat europea preferida per a la relocalització dels negocis a la Unió Europea després del Brexit, segons una anàlisi d'EY Financial Services Brexit Tracker.

Des del referèndum de 2016, el 40% de les entitats analitzades (89 de 222) han comunicat el trasllat de professionals o actius a una ciutat dels 27 països membres, mentre que el 12% (27) han escollit diferents ubicacions del continent.

Entre les principals capitals, Dublín es posiciona com la destinació més popular de les financeres del Regne Unit, amb un total de 36 entitats traslladades, seguida per Luxemburg amb 29. En tercer lloc, es col·loca Frankfurt, designada per 24 entitats, i al quart, París amb fins a 20.

Madrid comparteix la cinquena posició amb Amsterdam, que ha estat també triada per vuit entitats, mentre que Brussel·les i Milà tanquen la classificació amb sis-cinc empreses, respectivament. Així mateix, l'informe d'EY xifra l'impacte en l'ocupació, amb a prop de 7.600 llocs de treball afectats des del referèndum, xifra que ha crescut en 1.000 empleats des d'octubre de 2020.

LA REUBICACIÓ D'ACTIUS PODRIA ARRIBAR ALS 1,5 BILIONS

Durant el procés de migració, 24 de les majors empreses de serveis financers del país han anunciat o confirmat la seva intenció de transferir actius del Regne Unit a la Unió Europea a causa del Brexit.

Malgrat que no totes les entitats han declarat públicament el valor dels actius que es podrien veure afectats, segons l'anàlisi d'EY la xifra és de gairebé 1,3 bilions de lliures esterlines (uns 1,5 bilions d'euros), enfront dels 1,2 bilions de lliures (uns 1,39 bilions d'euros) estimats a l'octubre de 2020.

Les entitats es troben a l'espera dels detalls del pròxim Memoràndum d'Entesa sobre Serveis Financers, i en breu afrontaran una nova ronda de negociacions sobre el marc que definirà la futura relació a aquest àmbit.

El soci responsable de Serveis Financers d'EY, Francisco Velasco, ha explicat que "els desafiaments continuen sent significatius i hi ha el risc de fragmentació al mercat, cosa que generaria costos i ineficiències per als usuaris de serveis financers i seria potencialment perjudicial per a la competitivitat tant del Regne Unit com de la UE i només beneficiaria als Estats Units i Àsia".

contador