Mohammad bin Saleh Al-Sada considera temporal l'última caiguda del 20% del cru
El president de l'OPEP, l'Organització dels Països Exportadors de Petroli (OPEC, per les sigles en anglès), ha comentat que espera una pujada del preu del petroli en la part final d'any, ja que espera un "augment de la demanda "de cru durant el" tercer i quart trimestre de 2016 ".
Mohammad bin Saleh Al-Sada, ministre d'Energia i Indústria de Qatar a més de president de l'organització, ha assenyalat que la recent correcció del cru (va arribar a caure un 20% des de màxims anuals la setmana passada) "és només temporal". En la seva opinió, es deu a "menors marges de refinació, un excedent d'inventaris, el Brexit i el seu impacte sobre els mercats de futurs".
El president de l'OPEP espera un "augment de la demanda" en les principals economies consumidores de petroli, "sobretot de cara a la temporada d'hivern a l'hemisferi nord". A-Sada afegeix que "aquesta previsió de més demanda de cru al tercer i quart trimestre de 2016, juntament amb una baixada en la disponibilitat, està provocant que els analistes concloguin que el recent mercat baixista (caiguda del preu superior al 20%) és només temporal i que el preu del petroli augmentarà durant l'última part de 2016".
El dirigent recorda que "la inversió és necessària per cobrir l'augment de la demanda però també per cobrir la caiguda natural de la producció". Així, destaca "la baixada en el subministrament a causa de la caiguda sense precedents de les inversions en projectes de petroli i gas a tot el món durant 2015 i 2016, a causa de la retallada d'inversions que ha estat realitzada per als propers quatre anys".
LA CORRECCIÓ DEL PETROLI, DINS DE LA NORMALITAT?
Els experts avisen: encara és aviat per poder dir que s'han acabat les caigudes en el cru
Segons José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, tot i la caiguda del 21% des dels màxims de principis de juny "podem veure com el preu podria estar intentant construir algun sòl de mercat des del qual intentar rebotar". Així, explica l'expert, "la zona dels 41,50- 42 $ des dels quals es troba rebotant es corresponen amb un suport a la potencial zona de suport que li confereix la MM200 (mitjana mòbil simple de 200 sessions)".
Però a més afirma que no hem d'oblidar que "una caiguda cap a la zona dels 40 $ es va correspondria amb un ajust/retrocés del 50% de l'impuls alcista previ des de mínims anuals. I els 37 $ amb una retrocés de Fibonacci del 61,8%». En la seva opinió, encara és aviat per poder dir que s'han acabat les caigudes en el cru, però cal recordar que "en els mercats sempre, més tard o més d'hora, a tota gran pujada (acció) li correspon el seu ajust o la seva consolidació de nivells (o fase de reacció) i el petroli no podia ser menys ".
Llegiu més:
Las 10 cosas que hay que saber de la OPEP: de su poder de mercado a la guerra contra el fracking
¿Por qué el precio de la gasolina no baja igual que el del petróleo?
La batalla entre Arabia Saudí e Irán en la OPEP: ¿Un nuevo golpe de volatilidad para el petróleo?
La OPEP no cambia su política sobre el petróleo y no fija un techo de producción
Podria retallar la producció, l’OPEP? L’Aràbia Saudita vigila l’Iran i Rússia