L'IPC marca mínims des de 2016 en caure al 0,1% el setembre per l'energia

No va variar el setembre en relació al mes anterior però va retallar dues dècimes la seva taxa interanual

Bolsamanía
Europa Press | 30 set, 2019 10:59
ep enchufe enchufes electricidad factura luz interruptor 20190329145503
EUROPA PRESS - Archivo

L'Índex de Preus de Consum (IPC) no va experimentar cap variació al setembre en relació amb el mes anterior però va retallar dues dècimes la seva taxa interanual, fins al 0,1%, el seu nivell més baix des de l'agost del 2016, segons l'indicador avançat que ha publicat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'organisme estadístic ha atribuït principalment el descens de la taxa interanual de l'IPC a l'abaratiment de l'electricitat.

La taxa interanual del mes de setembre és la trenta-setena taxa positiva que encadena l'IPC interanual i implica que els preus són avui un 0,1% superiors als de fa un any.

L'IPC interanual continua la via baixista després que a l'agost baixés altres dues dècimes i se situés al 0,3%

Amb la dada de setembre, l'IPC interanual prossegueix el camí a la baixa després que a l'agost baixés dues dècimes més i se situés en el 0,3%.

En el novè mes d'aquest 2019, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) va situar la seva taxa interanual en el 0,2%. Si aquesta dada es confirma, la taxa anual de l'IPCA baixaria dues dècimes respecte al mes anterior.

En termes mensuals (setembre sobre agost), l'IPC no va experimentar canvis, davant dels avanços del 0,2% que es van registrar en els mesos de setembre dels anys 2017 i 2018. Per la seva banda, la variació mensual de l'indicador avançat de l'IPCA es va situar en el 0,4%.

L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC del mes de setembre el proper 11 d'octubre.

contador