L'IPC es manté al -0,8% el novembre: puja la llum i cauen els aliments

Segons les dades publicades per l'INE aquest dilluns

Bolsamanía
Europa Press | 30 nov, 2020 09:44
ep surtidores de gasolina en una gasolinera el dia en el que se ha publicado que el indice de
Óscar Cañas - Europa Press - Archivo

L'IPC ha pujat un 0,2% el novembre respecte al mes anterior, i ha mantingut la seva taxa interanual al -0,8% per l'encariment de l'electricitat, que ha compensat la caiguda dels preus dels aliments.

Així ho indica la dada avançada aquest dilluns per l'INE, que afegeix que l'IPC interanual encadena la seva vuitena taxa negativa de forma consecutiva.

En taxa mensual (novembre sobre octubre), l'IPC va pujar un 0,2% durant el penúltim mes de l'any, el mateix creixement que es va registrar el novembre de 2019.

L'INE explica que en l'IPC de novembre s'ha prosseguit amb la recollida presencial dels preus, mantenint-se la recollida per mitjans telemàtics quan, per motius de seguretat sanitària, no ha estat possible o convenient realitzar-la de manera presencial.

Durant el penúltim mes de l'any, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) va situar la seva taxa interanual al -0,9%, la mateixa que a l'octubre. Per la seva banda, l'indicador avançat de l'IPCH va pujar un 0,1% en taxa mensual. L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC de novembre el proper 11 de desembre.

contador