L'IPC dels EUA puja un 0,2% el novembre pels preus de l'energia

En termes interanuals, la inflació es va situar a l'1,2% durant aquest mes

Bolsamanía
Bolsamania | 10 des, 2020 16:09
economia eeuu portada

L'índex de preus al consum als Estats Units va pujar un 0,2% el novembre, impulsat pels preus de l'energia, i la inflació interanual es va situar a l'1,2%, segons ha informat aquest dijous el Departament de Treball.

Si se n'exclouen els preus de combustibles i aliments, que són els més volàtils, la inflació subjacent el novembre també va créixer un 0,2% i ha sumat un 1,6% en un any.

El repunt de l'IPC subjacent es va produir malgrat una caiguda inesperada de l'1,3% en els preus dels automòbils usats i augments mínims en els lloguers, que representen el 40% de l'índex, però van augmentar només un 0,03%, després d'un augment del 0,21% l'octubre.

El novembre, però, l'IPC subjacent va ser impulsat principalment pel sector de serveis, amb repunts en allotjament (+3,9% després d'una caiguda del 3,2% l'octubre), tarifes aèries (+3,5% després d'un salt del 6,5% l'octubre), assegurances de vehicles, i serveis hospitalaris. En el sector de béns, els preus de la roba van pujar un 0,9%, revertint la major part del seu salt d'octubre, però van baixar un 5,2% interanual, i els preus dels grans electrodomèstics van pujar un 2,2%, fins a situar-se un 17,2% més alts que fa un any.

contador