L'índex de clima empresarial alemany IFO cau a 87,3 el juliol, pitjor del previst

Se suma a les "terribles" dades de PMI conegudes aquest dilluns

Nieves Amigo
Bolsamania | 25 jul, 2023 12:42
ep archivo   produccion del idc en zwickau alemania
VOLKSWAGEN - Archivo

L'índex de clima empresarial alemany IFO va caure a 87,3 al juliol, des de 88,6 el juny, per sota del consens, situat a 88,0.

La confiança empresarial alemanya es va suavitzar encara més al començament del tercer trimestre, d'acord amb els PMI publicats ahir, remarquen els experts. La caiguda es va dividir entre un petit descens a l'índex d'expectatives, a 83,5 després de 83,8 el juny, mentre que l'índex de valoració actual va caure a 91,3, després de 93,7 el juny.

"La caiguda relativament petita en l'índex d'expectatives, que apunta a l'estabilització de les perspectives, és un punt brillant, encara que molt petit. El missatge general de l'enquesta IFO, no obstant, continua sent el de riscos de recessió continus", comenten els economistes de Pantheon.

"A tots els sectors, l'índex de sentiment manufacturer va caure a -14,2, després del -9,7 el juny, en consonància amb el terrible PMI d'ahir. L'índex de confiança dels serveis també va caure, a 0,9 des de 2,7 al juny, mentre que la confiança en la construcció es va afeblir a -24,0, després del -20 al mes passat", precisa Pantheon.

Després de conèixer la dada, l'euro amplia les caigudes i retrocedeix al nivell més baix en gairebé dues setmanes respecte al dòlar. "La caiguda més gran del que s'esperava de l'IFO alemany, juntament amb el descens dels PMI publicats ahir, suggereix que l'economia alemanya s'ha continuat contraient a principis del tercer trimestre", afirma Franziska Palmas, analista de Capital Economics.

contador