L'FMI millora la previsió de creixement per a Espanya a l'1,5% el 2023

Rebaixa al 2% l'estimació del 2024

Bolsamanía
Bolsamania | 11 abr, 2023 18:25
ep la vicepresidenta primera y ministra de asuntos economicos y transformacion digital nadia calvino
Alberto Ortega - Europa Press

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha revisat les previsions de creixement del PIB d'Espanya per als cursos següents, i ara espera un avanç de l'1,5% el 2023, que es troba 4 dècimes per sobre de la seva estimació anterior, mentre que preveu un creixement menor per al 2024, del 2%, enfront de la seva projecció anterior del 2,4%.

L'organisme multilateral mostra ara una visió més optimista per a l'economia espanyola aquest any que la que tenia quan va fer l'estimació anterior, al gener, i també en relació amb el creixement de l'1,2% que esperava l'octubre de l'any passat. Pel que fa al 2024, l'estimació actual de creixement del 2% inferior tant a la del gener (2,4%) com a l'octubre (2,6%).

Pel que fa a la inflació, espera que els preus redueixin el creixement al 4,3% aquest any, per seguir amb la desescalada el 2024 fins al 3,2%. Segons aquesta previsió, la taxa d'atur cauria el 2023 tres dècimes des del 12,9% al que va tancar l'any passat, i arribaria a finals del 2024 al 12,4%.

L'FMI destaca que la previsió per a Espanya té en compte "les mesures de suport relacionades amb l'energia, un augment legislat a les pensions i mesures d'ingressos legislades", i assumeix "mesures de suport energètic per valor d'1% del PIB el 2023".

A més, per a aquest any s'espera una millora de l'1,6% a la demanda domèstica, seguida d'un increment de l'1,9% l'any que ve, mentre que la despesa privada creixerà, segons la mateixa estimació, un 1,1% el 2023 i un 1,7% el 2024.

El Ministeri d'Afers Econòmics destaca que, segons les estimacions de l'FMI, “l'economia espanyola creixerà més del doble que la de la Unió Europea i per segon any consecutiu el creixement previst serà gairebé el doble que el dels principals països de la zona euro".

"Aquest bon comportament de l'economia espanyola es mantindrà durant el proper any, superior també al de la zona euro", afegeix.

A més, subratlla que "respecte a la inflació, l'FMI estima que continuarà reduint-se fins al 4,3%, un punt menys que la prevista per a la zona euro, cosa que permetrà mantenir el diferencial positiu i seguirà afavorint la competitivitat de les empreses espanyoles".

contador