Les vendes al detall del Regne Unit cauen inesperadament un 2,5% al juliol

La dada suposa que van descendir al rendiment més feble des que les botigues van reobrir a l'abril

Bolsamanía
Bolsamania | 20 ago, 2021 11:07
ep la cadena de tiendas minoristas pepco entra en el mercado espanol con primeras aperturas en
PEPCO

Les vendes al detall van disminuir inesperadament un 2,5% intermensual al juliol davant de les expectatives d'un augment, segons les dades publicades aquest divendres per l'Oficina d'Estadística Nacional britànica (ONS). Això suposa que van caure al rendiment més feble des que les botigues van reobrir a l'abril. Tot i així, es mantenen un 5,8% per sobre dels nivells previs a la pandèmia.

Segons ha detallat, les vendes d'aliments van caure a causa que un major aixecament de les restriccions per la pandèmia ha significat que els consumidors tenien més oportunitats de gastar fora del comerç minorista, mentre que les fortes pluges van afectar les vendes del combustible.

En concret, les vendes de les botigues d'aliments van caure un 1,5% al juliol, mentre que les botigues no alimentàries, com les cadenes de moda, van reportar una caiguda del 4,4%.

"La forta caiguda de juliol a les vendes al detall es pot atribuir en gran part a l'augment de casos de Covid-19, que va portar algunes llars a mantenir allunyats de les botigues i va obligar altres a aïllar-se per si mateixos", afirmen des de Pantheon Macroeconomics.

contador