Les vendes al detall als Estats Units sorprenen a l'alça i pugen un 0,1% a l'agost

El consens anticipava una reculada del 0,2%

Aitor Pereira
Bolsamania | 17 set, 2024 15:45
ep primark abre una tienda en orlando eeuu con una planta entera de colecciones inspiradas en disney
PRIMARK

Les vendes al detall dels Estats Units han crescut un 0,1% a l'agost, segons les dades publicades aquest dimarts pel Departament de Comerç dels Estats Units. Aquest indicador es frena després de l'expansió de l'1,1% del juliol, revisada a l'alça des de l'1%, i millora les expectatives de consens, que n'anticipaven una reculada del 0,2%.

En termes interanuals, l'indicador va registrar un augment el vuitè mes de l'any del 2,1%, xifra que deixa la taxa de creixement dels últims tres mesos al 2,3% en comparació amb el mateix període de l'any anterior.

Les vendes del comerç al detall van augmentar un 0,1% des del juliol i un 2% als últims 12 mesos, mentre que els minoristes que no són botigues van incrementar les vendes un 7,8% respecte al mateix període de l'any passat. Per part seva, els establiments d'alimentació i beguda van registrar una alça del 2,7% des d'agost del 2023.

Excloent-ne els automòbils, les vendes van pujar un 0,1%, mentre que el consens esperava un avanç del 0,2%. Pel que fa a les vendes del grup de control, van avançar un 0,3% després de tancar l'agost amb un increment del 0,4%.

Michael Brown, estrateg de recerca sènior a Pepperstone, assegura que “si bé les xifres de vendes van ser, clarament, una mica millors del que els participants esperaven, és possible que les dades només aturin temporalment la contínua tendència moderada en les expectatives del mercat abans de la decisió del FOMC de demà”.

"Sembla que els mercats estan fent tot el possible per tornar a intimidar el Comitè perquè adopti el curs d'acció desitjat, sabent que només una vegada des del 2009 el FOMC ha emès una decisió que difereix en més de 10 punts bàsics del que els mercats havien valorat abans de l'anunci", conclou.

Per part seva, els analistes d'Oxford Economics indiquen que "amb el motor de l'economia funcionant a tota màquina, el risc que es produeixi un augment de la taxa d'atur que empenta la Reserva Federal a una sèrie de retallades de tipus molt més ràpids sembla baix".

"Creiem que l'economia es mantindrà sòlida, i per això anticipem un cicle de flexibilització mesurat per part de la Reserva Federal, en contrast amb les ràpides retallades descomptades pels mercats", afegeixen.

Per a Bret Kenwell, analista d'inversions d'eToro, "hi ha motius per preocupar-se pel mercat laboral i, encara que el consumidor està resistint prou per superar les expectatives dels economistes, els resultats no apunten necessàriament a un consumidor que estigui prosperant".

contador