IESE, IE i ESADE apareixen al rànquing elaborat per Bloomberg Businessweek
Les tres grans escoles de negocis espanyoles, IESE, IE i ESADE, han aconseguit colar-se entre les 10 millors escoles de negocis del món que operen fora dels Estats Units. Copen, respectivament, les posicions 3, 8 i 9 del rànquing elaborat per Bloomberg, i que s'ha donat a conèixer aquest dilluns. Com a líder de la llista es col·loca INSEAD, que supera el London Business School i li pren la primera posició.
Els acabats de graduar de l'Escola de Negocis Mannheim, Alemanya (número 14 del rànquing), són els més propensos a ser contractats ràpidament
INSEAD ha aconseguit l’'or' perquè, segons l'estudi, "ofereix el millor programa internacional d’MBA del món i supera London Business School". En el rànquing anual que elabora Bloomberg Businessweek, al qual inclou 31 escoles de negocis, l'escola amb seu a Londres ha caigut al segon lloc i immediatament després se situa l'IESE Business School de la Universitat de Navarra. Saïd Business School, adscrita a la Universitat d'Oxford, i l'Institut Internacional per al Desenvolupament Gerencial (IMD), amb seu a Suïssa, completen els cinc primers llocs. És el segon any consecutiu que aquestes escoles es reparteixen els primers cinc llocs.
La classificació obtinguda per cada escola es basa en enquestes realitzades tant a reclutadors, exalumnes i estudiants, però també en l'èxit que cullen els acabats de graduar als seus primers treballs i en assolir salaris alts en ells. INSEAD, amb campus a França, Àsia i Orient Mitjà, ha aconseguit el primer lloc gràcies a la seva millora en les enquestes d'empresaris i exalumnes, però també ha estat important l'impuls que han pres els seus alumnes més recents a l'hora d'aconseguir una feina poc després graduació.
Així mateix, l'estudi revela que els acabats de graduar de l'Escola de Negocis Mannheim, amb seu a Alemanya (número 14 del rànquing), són els més propensos a ser contractats ràpidament, mentre que els graduats de l'IMD, amb seu a Lausana, Suïssa, són els més ben pagats.
Bloomberg Businessweek està classificant els programes MBA de les escoles de negocis dels Estats Units des de 1988, encara que amb el pas dels anys ha anat canviant la seva metodologia d'anàlisi. L'objectiu és conèixer com de bé preparen aquests programes els estudiants per a l'èxit laboral. És per això que entrevista reclutadors, exalumnes i actuals estudiants, per fer-se una idea global del que és adequat o no de cada programa d'estudis. De fet, les entrevistes als empresaris sobre la capacitat dels programes MBA per dotar els seus graduats d'habilitats rellevants, i les quals es realitzen als exalumnes, que valoren si han estat o no ben preparats, són els "pilars" de la classificació, és a dir, els elements més importants a l'hora de puntuar una escola de negocis (entre les dues sumen un 65% de la nota final).
L'enquesta als actuals estudiants suposa el 15% de la nota final, mentre que la taxa de col·locació laboral compte un 10% i el salari inicial dels graduats un cop accedeixen al mercat laboral, un altre 10%. L'estudi incideix que aquest rànquing proporciona una "imatge completa del panorama actual dels programes d'MBA" fora dels EUA, tot i que recorda que el fet que un programa sigui adequat per a una persona no vol dir que ho sigui per a una altra.