Les peticions setmanals de desocupació als EUA cauen després de tres setmanes de pujades

S'han registrat 326.000 sol·licituds, enfront de les 348.000 previstes pels analistes

Manuel Martín-Albo
Bolsamania | 07 oct, 2021 15:53
bandera eeuu usa america

Després de tres setmanes de pujades, el Departament de Treball dels EUA ha informat que la primera economia del món ha registrat 326.000 sol·licituds setmanals d'atur, una dada per sota de les previsions i de la xifra anterior.

És cert que els analistes havien previst una caiguda d'aquest indicador, però les estimacions indicaven que arribaria a les 348.000, enfront de les 364.000 de fa una setmana. Per estats, Califòrnia n'ha estat el més perjudicat, seguit de Texas, Michigan i Pennsylvania.

La mitjana mòbil de les últimes quatre setmanes indica que hi ha cert increment des de fa set dies, quan se situava en 340.500 peticions. En concret, la xifra ha arribat a les 344.000.

Pel que fa a les sol·licituds contínues d'atur, aquesta xifra també ha caigut fins a les 2.714.000, enfront de les 2.780.000 previstes i les 2.811.000 de l'última actualització.

Els analistes de Pantheon Macroeconomics sostenen que aquestes dades confirmen que les pujades de les últimes setmanes es van veure afavorides per l'huracà Ida, "que ara està desapareixent ràpidament de les xifres". "És probable que les sol·licituds pugin una mica la setmana que ve, però la combinació d'unes estacionalitats més favorables i la contínua tendència a la baixa subjacent apunten a una bona possibilitat que les sol·licituds es situïn per sota dels 300.000 a finals d'aquest mes, per primera vegada des de mitjans de març de 2020", preveuen.

Aquesta actualització arriba en un moment en què les prestacions federals per desocupació van acabar el 6 de setembre a tots els estats i després de l'informe de la consultora privada ADP que va anticipar que els EUA va crear al setembre 568.000 llocs de treball.

Aquest divendres se'n publica la dada oficial del Departament de Treball. Aquest indicador serà clau en la deriva que prengui la Reserva Federal (Fed) respecte a la reducció de estículos (tapering). El banquer central, Jerome Powell, ja va indicar que serien suficients unes dades "decents" per canviar la política de la seva institució durant la reunió de novembre.

contador