Les comandes de fàbrica a Alemanya creixen un 1,3% al setembre, menys del que s'esperava

Tot i que la xifra representa una millora respecte a la forta caiguda registrada a l'agost

Bolsamanía
Bolsamania | 04 nov, 2021 12:50
ep archivo   planta de semiconductores de bosch europa dresde alemania
SVEN DÖRING / AGENTUR FOCUS - Archivo

Les comandes de fàbrica a Alemanya creixen un 1,3% al setembre, menys de les esperades, encara que la xifra representa una millora respecte a la forta caiguda registrada a l'agost, quan es van enfonsar un 8,8%, segons les dades publicades aquest dijous per l'oficina federal d'estadística Destatis.

Enfront del mateix mes de l'any passat, les noves comandes van augmentar un 9,7%. Si la dada de setembre es compara amb la del febrer del 2020, just abans que entressin en vigor les restriccions per la pandèmia de la Covid-19, les comandes a fàbrica van ser un 8,6% més elevades.

Les noves comandes que més van créixer van ser les de fabricació de maquinària i equips, un 12,2%. Les comandes a la fabricació de vehicles de motor van augmentar un 9,6% després d'una disminució del 12,6% al mes anterior.

Les comandes nacionals van disminuir un 5,9%, mentre que les comandes estrangeres van augmentar un 6,3%. Les noves comandes de la zona de l'euro van caure un 7,3% i les noves comandes d'altres països van augmentar un 14,9%.

contador