L''efecte vacuna' anima la confiança a l'inversor alemany el desembre, segons el ZEW

L'índex s'ha situat als 55 punts, enfront dels 39 registratsael mes anterior

Bolsamanía
Europa Press | 08 des, 2020 13:05
angela-merkel-invitee-a-bregancon-le-20-aout-annonce-l-elysee

L' 'efecte vacuna' alça també els ànims i la confiança de l'inversor alemany institucional al desembre, segons l'índex de el Centre d'Investigacions Econòmiques Europees de Leibniz (ZEW, per les seves sigles en alemany).

Aquest índex s'ha situat als 55 punts, respecte als 39 punts registrats el novembre. Malgrat aquesta clara millora, l'indicador que mesura la conjuntura a Alemanya ha caigut 2,2 punts respecte al mes anterior, i se situa als -66,5 punts.

"L'anunci d'imminents aprovacions de vacunes fa que els experts del mercat financer confiïn més en el futur. L'indicador ZEW es va elevar significativament el desembre malgrat els encara elevats nombres d'infeccions", ha explicat el president de Centre, Achim Wambach.

D'altra banda, la confiança dels experts del mercat financer pel que fa a l'economia de l'Eurozona es va situar als 54,4 punts, xifra que suposa una alça de 21,6 punts respecte al novembre. La valoració de la conjuntura es va elevar set dècimes, fins a arribar als -75,7 punts.

contador