L'economia espanyola va créixer un 5,5% el 2021, quatre dècimes més del que va avançar

L'INE també ha revisat el PIB del 2020 i del 2019, registrant-se un creixement del -11,3% i del 2%

Irene Hernández
Bolsamania | 15 set, 2022 12:42
pibespanacb22

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha revisat a l'alça el creixement de l'economia espanyola durant l'exercici passat. Així, el Producte Interior Brut (PIB) va tancar el 2021 amb un avanç del 5,5%, taxa que suposa quatre dècimes més del que s'avançava, d'acord amb les dades de Comptabilitat Nacional Anual.

Aquesta revisió a l'alça respecte al creixement avançat per la Comptabilitat Nacional Trimestral publicada al mes de desembre passat es dona per la fortalesa de la demanda interna i el bon comportament del mercat laboral.

En concret, les dades de la Comptabilitat Anual recullen una aportació més gran de la demanda interna, que va créixer un 5,2% enfront del 4,7% de l'avenç, gràcies al major dinamisme del consum de les llars, que va créixer el 6%, 1,4 punts més que les dades avançades. Per part seva, es manté el creixement de la inversió, si bé s'ajusta a la baixa, així com el consum de les administracions públiques.

Per contra, la demanda externa es revisa lleugerament a la baixa, tot i que manté l'aportació positiva, que es va situar al 0,3%.

L'INE ha revisat també a l'alça el creixement de les hores treballades el 2021, amb un increment del 7,2%, dues dècimes més que el que s'estima inicialment, reflectint el creixement del mercat laboral. Es manté la feina en termes de llocs de treball equivalents a temps complet que es va xifrar en més de 18 milions de treballadors, amb un increment del 6,6% anual.

Com a resultat de l'activitat econòmica i de l'ocupació, la Renda Nacional Bruta d'Espanya es va situar en 1.213.175 milions d'euros, un 0,2% superior a l'estimació anterior.

D'altra banda, l'INE també ha dut a terme una revisió de les sèries comptables del 2020 i del 2019. En aquests anys, l'economia espanyola va registrar un creixement del PIB del -11,3% i del 2%, respectivament.

contador