L'economia espanyola frena durant el segon trimestre: el PIB creix un 0,7%

La dada d'expansió de l'economia és la més reduïda des de 2014

Bolsamanía
Bolsamania | 29 jul, 2016 09:07 - Actualitzat: 09:41
Espana_635

La dada de PIB del segon trimestre confirma una lleugera desacceleració en l'economia espanyola, amb un creixement del 0,7% respecte als tres primers mesos de l'any. Així, Espanya es manté amb nivells de creixement superiors als de la mitjana europea, encara que amb el ritme més reduït d'expansió econòmica des de 2014.

L'estimació que publica l'Institut Nacional d'Estadística (INE) reflecteix que la taxa de creixement es redueix una dècima respecte als tres últims trimestres, en què el PIB va augmentar un 0,8%. També se situa per sota de l'1% d'expansió que va registrar l'economia durant el període entre abril i juny de l'any passat, i és la dada més baixa des de l'últim trimestre de 2014.

La variació anual del PIB, per la seva banda, és del 3,2%, dues dècimes menys que el creixement interanual dels tres primers mesos de l'any. En aquest cas, l'estadística de l'INE, que encara és preliminar, mostra l'increment més baix des del segon trimestre de l'any passat.

Així, la dada de creixement confirma que continua el cicle de recuperació de l'economia, però amb símptomes de desacceleració. La referència del PIB s'afegeix en aquest sentit a l'Enquesta de la Població Activa (EPA) publicada ahir dijous. Ja són 13 trimestres consecutius en què augmenta l'ocupació, amb 216.700 aturats menys entre abril i juny, però una xifra menor que el mateix període dels dos anys anteriors.

EL PIB CONFIRMA ELS PRONÒSTICS

El Banc d'Espanya ja havia anticipat en el seu butlletí econòmic trimestral una expansió de l'economia del 0,7% trimestral, lleugerament per sota del que s'observava el 2015 i inicis de 2016. En aquest sentit, l'organisme dirigit per Luis María Linde explicava en el seu butlletí econòmic trimestral, segons recull Europa Press, que el creixement del PIB s'està desaccelerant. Fet que es produeix malgrat el dinamisme de la demanda interna i la millora de la demanda externa, que podria deixar de fer una aportació negativa a l'indicador.

Llegiu també: Com ha sortit l'EPA? Aquí tens les 10 xifres que t'ho expliquen

contador