L'AIReF estima que el PIB va créixer un 1,3% durant el quart trimestre respecte a l'anterior

Així es desprèn de l'actualització del Model MIPred de l'Autoritat Fiscal

Bolsamanía
Europa Press | 05 gen, 2021 15:48
ep la presidenta de la airef cristina herrero comparece ante el congreso
CONGRESO

L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) estima que l'economia espanyola va créixer un 1,3% durant el quart trimestre del 2020 en taxa intertrimestral, després d'incorporar-hi aquest dimarts les últimes dades macroeconòmiques conegudes, com el consum d'energia elèctrica i l'afiliació a la Seguretat Social de desembre.

Així es desprèn de l'actualització del Model MIPred de l'Autoritat Fiscal, que va modificant d'acord amb els nous indicadors disponibles.

Al gener està previst que es publiquin, entre d'altres, l'Índex de Producció Industrial de novembre, les vendes de les grans empreses també de novembre, les importacions del penúltim mes de l'any, o l'EPA i l'avanç del PIB del quart trimestre.

Igualment, assenyala que la informació emprada per realitzar les estimacions està "plenament disponible en bases a dades públiques i contrastades", i explica que els esdeveniments excepcionals que provoquen canvis ràpids i intensos en la situació econòmica no es poden veure reflectits en les previsions del model fins que es disposi dels indicadors corresponents al moment en què s'ha produït la circumstància que ha motivat aquesta alteració.

Això succeeix actualment, segons explica l'AIReF, amb el potencial impacte de la Covid-19 en l'evolució de l'economia espanyola.

contador