La Xina reduirà el coeficient de reserves obligatòries dels bancs en 25 punts bàsics

És la segona vegada que adopta aquesta mesura aquest any per apuntalar la recuperació econòmica

Bolsamanía
Bolsamania | 14 set, 2023 18:46
pboc, beijing, peoples bank, china

El Banc Popular de la Xina (PBoC, per les sigles en anglès) retallarà el coeficient de reserves obligatòries dels bancs en 25 punts bàsics a partir del 15 de setembre, segons ha anunciat dijous en un comunicat. La mitjana ponderada de l'RRR per als bancs serà del 7,4% després de la retallada.

És la segona vegada que el banc central xinès pren aquesta decisió des del començament d'any. El moviment, adreçat a reduir la quantitat d'efectiu que han de mantenir les entitats financeres en reserva, hauria de reforçar la recuperació de l'economia del gegant asiàtic.

"L'economia es continua recuperant i el motor intern continua enfortint-se", ha explicat el PBoC, alhora que assegura que la mesura busca mantenir una liquiditat raonablement àmplia al sector.

L'agost, el PBoC va intensificar la política de suport amb una retallada sorpresa del tipus d'interès dels seus préstecs a un any -o facilitat de préstec a mitjà termini-, el segon d'aquest any. La majoria dels economistes esperen que el PBoC mantingui el tipus sense canvis divendres.

contador