El major dinamisme es continua observant en la indústria de béns de consum durador
L'Índex General de Producció Industrial (IPI) va pujar un 14% al juny en comparació amb el mes anterior, corregit d'estacionalitat i calendari, i ja encadena dos mesos consecutius a l'alça després d'altres dues de fortes reculades mensuals, segons les dades publicades aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).
Durant juny, la indústria ha anat recuperant el ritme, com ho va fer al maig, quan va pujar un 14,3%, respecte de les caigudes mensuals del 22,1% i del 13,6% registrades a l'abril i març, respectivament, segons ha destacat l'organisme. Segons l'INE, el major dinamisme respecte al mes anterior es continua observant en la indústria de béns de consum durador (+38%) i en la de béns d'equip (+30,9%) que van ser les que havien sofert prèviament una major caiguda.
No obstant això, tot i el repunt mensual, les dades anuals continuen reflectint l'impacte de la crisi sanitària en la producció industrial. Aquesta va caure un 9,6% el mes de juny en relació al mateix mes de 2019, taxa 18,5 punts superior a la del mes de maig. Amb l'enfonsament interanual de juny, la producció industrial encadena quatre mesos consecutius de taxes negatives.
Corregida d'efectes estacionals i de calendari, la producció industrial va retrocedir un 14% interanual al juny, taxa 10,7 punts superior a la registrada al maig.
Confecció de peces de vestir (-34,2%) i altres indústries manufactureres (-27,5%) van registrar els majors descensos. Per part seva, les indústries extractives (+11,2%) i la fabricació de productes farmacèutics (+10,7%) incrementen la seva producció respecte a juny de 2019.
TOTS ELS SECTORS RETALLEN LA PRODUCCIÓ ANUAL
Analitzant les dades per sectors, les dades sense corregir mostren reculades interanuals del 12,7% en els béns d'equip, del 12,1% en l'energia, del 10,2% en els béns intermedis i del 3,6% en els béns de consum.
Els índexs corregits d'efectes estacionals i de calendari presenten també taxes anuals negatives en tots els sectors: béns de consum (-9,5%), béns d'equip (-17,9%), béns intermedis (-14,5%) i energia (-13,1%).
Finalment, la taxa anual de la producció industrial va augmentar respecte a juny de 2019 en Regió de Múrcia (+5,8%) i disminueix en les altres 16 comunitats autònomes. Els majors descensos es van registrar a les Illes Balears (-29,3%), Extremadura (-21,6%) i La Rioja (-19,7%).