La producció industrial puja un 1,2% al gener després de dos mesos de caigudes

Suposa una taxa de 4,3 punts superior a la de desembre del 2022, segons l'INE

Bolsamanía
Bolsamania | 07 mar, 2023 10:18
ep archivo   varios operarios en una fabrica de automoviles
Marta Vázquez Rodríguez - Europa Press - Archivo

L'índex de producció industrial experimenta una variació anual al gener de l'1,2%. Aquesta taxa és de 4,3 punts superior a la del mes de desembre, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A més, suposa tornar a les xifres positives després de dos mesos a la baixa.

Per sectors i en índexs corregits d'efectes estacionals i de calendari, Béns de consum durador (7,3%), Béns d'equip (6,4%) i Béns de consum no durador (1,7%) presenten taxes anuals positives. Per part seva, Béns intermedis (-4,1%) i Energia (-3,8%) registren taxes negatives.

L'índex de producció industrial corregit d'efectes estacionals i de calendari presenta al gener una variació del -0,4% respecte al mateix mes de l'any anterior. Aquesta taxa és 1,1 punts inferior a la registrada al desembre.

Per CA, la taxa anual de la producció industrial augmenta respecte al gener del 2022 en 11 i disminueix en les altres sis. Els increments més grans es produeixen a Extremadura (24%), Comunitat de Madrid (10,1%) i Castella i Lleó (6,8%). I els descensos més importants a Regió de Múrcia (-13,5%), Principat d'Astúries (-12,6%) i Andalusia (-11,1%).

La variació mensual de l'índex de producció industrial entre els mesos de gener i desembre, eliminant els efectes estacionals i de calendari, és del -0,9%. Aquesta taxa és 1,7 punts inferior a l'observada al desembre.

Per sectors, Béns de consum durador (1%) i Energia (0,3%) presenten taxes mensuals positives. Per contra, Béns d'equip (-2,8%), Béns de consum no durador (-1,3%) i Béns intermedis (-0,1%) registren taxes mensuals negatives.

contador