La producció industrial de la zona de l'euro retrocedeix al setembre un 0,2%

En comparació amb la dada del mateix mes de l'any passat, va augmentar un 5,2%, segons Eurostat

Bolsamanía
Bolsamania | 12 nov, 2021 14:28
dl china industrial production manufacturing asia industry export metal pb
Sharecast / Pixabay

La producció industrial de la zona euro va caure un 0,2% al setembre en taxa intermensual, segons les dades publicades aquest divendres per l'oficina comunitària d'estadística, Eurostat. Tot i això, davant el mateix mes de l'any passat, va registrar un creixement del 5,2%.

Per països, els majors increments enfront del setembre del 2020 es van registrar a Irlanda (45,4%), Bèlgica (23,1%) i Lituània (19,6%), mentre que els descensos més significatius van ser a Eslovàquia (4,9%), Portugal (4,8%) i Txèquia (4%). En comparació amb l'agost, les caigudes més importants es van produir a Dinamarca (5%), Txèquia (3,2%) i Àustria (3%). Els increments més importants es van registrar a Estònia (5,3%), Lituània (4,3%) i Bèlgica (3,7%).

Pel que fa a les quatre economies més grans del bloc, la indústria alemanya va registrar una altra contracció mensual al setembre, amb una caiguda de la producció de l'1,1% i el 9,5% per sota dels nivells previs a la pandèmia. La producció industrial a França va disminuir un 1,3%, mentre que les indústries italiana i espanyola van mostrar certa resistència, amb una expansió de la producció d'un 0,1% i un 0,3%, respectivament, menys afectada per les interrupcions del subministrament.

"La lluita industrial de la zona de l'euro va persistir al setembre, ja que les limitacions de la cadena de subministrament van continuar pesant sobre l'activitat del sector", apunten des d'Oxford Economics. En particular, l'escassetat de materials i equips, juntament amb els temps de lliurament més llargs, els costos de transport més grans i l'augment dels preus de l'energia, representen els principals reptes que enfronta el sector.

"De cara al futur, esperem que la producció industrial de la zona de l'euro es recuperi només gradualment els propers trimestres, ja que els colls d'ampolla de subministrament i l'escassetat d'insums continuaran limitant la producció manufacturera fins a mitjans del 2022", afegeixen.

contador