La producció industrial d'Alemanya es frena en augmentar un 0,2% al novembre

Després d'haver crescut un 0,4% a l'octubre, segons les dades publicades per Destatis

Irene Hernández
Bolsamania | 09 gen, 2023 12:20
ep archivo   operarios en una fabrica industrial
EUROPA PRESS - Archivo

La producció industrial d'Alemanya va augmentar el 0,2% al novembre en comparació amb el mes anterior, després d'haver crescut el 0,4% l'octubre, segons les dades publicades per Destatis, l'oficina federal d'estadístiques. Enfront del novembre de l'any passat, la producció industrial va baixar un 0,4%.

Per sectors, la producció de béns intermedis va augmentar un 1,1% i la producció de béns d'equip, un 0,7%. Per part seva, la producció de béns de consum va caure un 1,5%. La producció d'energia no industrial va ser un 3% més gran al novembre, mentre que la producció de la construcció va ser un 2,2% inferior a la del mes anterior.

La producció a les indústries intensives en energia va augmentar un 0,2% al novembre en comparació amb octubre, una mica menys que en el conjunt de la indústria. No obstant això, en comparació amb novembre del 2021, la producció als sectors industrials intensius en energia va ser un 12,9% menor.

"En conjunt, aquestes xifres són coherents amb un moviment lateral de la indústria manufacturera alemanya al quart trimestre, en lloc de xocar contra un mur, com suggereixen algunes enquestes. Si la producció es mantingués sense canvis al desembre, la producció seria plana al trimestre", destaquen els analistes de Pantheon Macroeconomics.

Afegeixen que "els PMI i l'IFO apunten a una caiguda cap a finals del 2022, però el bon temps de l'última part del mes probablement va impulsar la construcció, la caiguda dels preus de l'energia va alleujar el dolor dels sectors intensius en energia i la producció d'automòbils també es podria haver enfortit".

En resum, creuen que “una producció sense canvis al desembre és una aposta decent”.

contador