Emirats Àrabs es va negar a l'augment de la producció en 400.000 barrils diaris
Després de diversos dies de tibants negociacions, l'Organització dels Països Exportadors de Petroli (OPEP) i els seus associats no han arribat a un acord sobre la producció de barrils per als pròxims mesos, la qual cosa deixa una oferta una mica més ajustada de l'esperat.
L'aliança energètica ja va votar aquest divendres la proposta per a augmentar la producció del petroli en 400.000 barrils diaris fins a final d'any, però Emirats Àrabs es va negar, bloquejant així el pacte per segon dia consecutiu i deixant al mercat del petroli en uns llimbs.
Estava previst que la reunió es reprengués aquest dilluns però, després d'un retard de dues hores, finalment s'ha posposat 'sine die', segons afirmen des de Reuters.
En Bloomberg confirmen que això significa que l'OPEP+ mantindrà les mateixes quotes de producció que les actuals, deixant una oferta escassa i provocant, així, la pujada de preus. Després de la publicació de la notícia, el preu del petroli va pujar. A aquestes hores del dimarts, el Brent se situa per sobre dels 77 dòlars (77,52 dòlars), màxims de tres anys, mentre que el *West Texas depassa els 76 dòlars (76,72 dòlars).
"Per a nosaltres, no era un bon acord", va dir el diumenge el ministre d'Energia i Infraestructures dels Unió dels Emirats Àrabs, Suhail Al Mazrouei, a CNBC. I va afegir que, encara que estaven disposats a donar suport a un augment del subministrament de petroli a curt termini, volen millors condicions fins a 2022.
L'OPEP+, dominada pels productors de cru d'Orient Mitjà, va acordar aplicar retallades de la producció de cru en 2020 en un esforç per sostenir el seu preu quan la pandèmia de coronavirus va coincidir amb una caiguda històrica de demanda de combustible.
El resultat de tot aquest procés ha estat l'enfrontament públic entre Unió dels Emirats Àrabs i l'Aràbia Saudita, el seu aliat regional de tota la vida. La disputa es produeix en un moment en el qual els participants en el mercat de l'energia esperen la política que configurarà els mercats del petroli per a l'any vinent.