La inflació de l'eurozona es modera a l'1,2% al febrer per l'impacte del coronavirus

És dues dècimes inferior a la lectura de gener i el seu nivell més baix des de novembre de 2019

Bolsamanía
Europa Press | 03 mar, 2020 11:39
ep frutas y verduras en un supermercado 20200303110129
EUROPA PRESS - Archivo

La taxa d'inflació interanual de la zona euro es va situar al febrer a l'1,2%, dues dècimes per sota de la lectura de gener i el seu nivell més baix des de novembre de 2019, en un context marcat per l'impacte del brot del coronavirus a la Xina sobre les cadenes de subministrament i l'economia global, segons reflecteix la dada publicada per Eurostat.

La menor pujada dels preus al febrer reflecteix l'impacte de la caiguda del 0,3% de l'energia, respecte de l'alça interanual de l'1,9% registrada al gener, mentre que els aliments frescos es van encarir un 2,7%, quatre dècimes més que en el primer mes de 2020.

Mentrestant, els serveis van pujar al febrer un 1,6% interanual, una dècima més que al gener, els béns industrials no energètics van augmentar de preu un 0,5%, respecte del 0,3% de gener, i els aliments processats, l'alcohol i el tabac es van encarir un 2,1%, una dècima més.

En excloure l'impacte de l'energia, l'IPC va repuntar una dècima, fins a l'1,4%

D'aquesta manera, en excloure l'impacte de l'energia, la inflació interanual va repuntar una dècima al febrer, fins a l'1,4%, mentre que en deixar fora del càlcul també els aliments frescos, l'alcohol i el tabac, la taxa es va situar en un 1,2%, enfront de l'1,1% de gener.

Entre els països les dades dels quals estaven disponibles, la major pujada dels preus es va registrar a Eslovàquia, amb un 3,1%, per davant del 2,7% de Lituània i del 2,3% de Letònia. Per contra, la menor pressió a l'alça dels preus va correspondre a Itàlia, amb un 0,3%, per darrere de Portugal i Grècia, amb un 0,6% en cada cas.

Espanya va registrar al febrer una taxa d'inflació harmonitzada interanual del 0,9%, dues dècimes per sota de la pujada de preus de gener, la qual cosa manté en tres dècimes el diferencial de preus favorable al país respecte de la zona euro.

contador