La inflació de l'eurozona se situa al 2,2% al juliol, a màxims de 3 anys

El repunt dels preus ha reflectit un major encariment de l'energia

Bolsamanía
Europa Press | 18 ago, 2021 14:53
ep archivo   un hombre trabaja colocando la fruta en una una fruteria del mercado central de
Iván Terrón - Europa Press - Archivo

La taxa d'inflació interanual de la zona euro s'ha situat al juliol al 2,2%, tres dècimes per sobre de la lectura de l'1,9% al mes de juny i el major increment dels preus des de juliol de 2018, segons la dada preliminar publicada per l'oficina comunitària d'estadística, Eurostat.

En el conjunt de la Unió Europea (UE), els preus van pujar al juliol un 2,5% interanual, enfront de l'increment del 2,2% del mes anterior.

El repunt dels preus al juliol a la zona euro ha reflectit un major encariment de l'energia, amb una pujada interanual del 14,3%, davant el 12,6% de juny, així com dels aliments, que van pujar un 1,9%, després d'haver baixat un 0,3% al mes anterior.

Així mateix, els serveis han pujat els preus una mitjana del 0,9%, dues dècimes més que al juny, mentre que els béns industrials no energètics s'han encarit un 0,7% al juliol, mig punt percentual menys que al juny.

Sense tenir en compte l'impacte de l'energia en la inflació, la pujada dels preus al juliol va ser del 0,9%, una dècima més que al juny, mentre que en excloure també del càlcul els aliments frescos, l'alcohol i el tabac, la taxa d'inflació subjacent es va situar al 0,7%, per sota del 0,9% de juny.

Entre els Vint-i-set les taxes d'inflació més baixes es van observar a Malta (0,3%), Grècia (0,7%) i Itàlia (1%), mentre que les majors pujades van correspondre a Estònia (4,9%), Polònia i Hongria (tots dos 4,7%).

En el cas d'Espanya, la taxa d'inflació harmonitzada al juliol va ser del 2,9%, quatre dècimes més que al juny, percentatge que amplia a 0,7 punts percentuals el diferencial de preus desfavorable al país respecte a la zona euro.

contador