La inflació de l'Eurozona es va afeblir al 0,9% al setembre, mínims de 2016

Reflecteix la caiguda de l'1,8% dels preus de l'energia, davant del descens del 0,6% d'agost

Bolsamanía
Bolsamania | 01 oct, 2019 13:30 - Actualitzat: 13:30
ep ipc- la inflacio va pujar tres dcimescatalunyafebrer
JUNTA DE ANDALUCÍA - Archivo

La taxa d'inflació interanual de la zona euro es va situar el passat mes de setembre al 0,9%, una dècima per sota de la lectura del mes anterior i la menor pujada dels preus a l'Eurozona des de novembre de 2016, segons el dada avançada publicada per Eurostat.

El debilitament de la inflació a la zona euro durant el mes de setembre reflecteix la caiguda de l'1,8% dels preus de l'energia, enfront del descens del 0,6% d'agost, mentre que els aliments frescos es van encarir un 0,7%, després de pujar un 2,5% el mes anterior.

Sense tenir en compte l'energia, els aliments frescos, l'alcohol i el tabac, la inflació de la zona euro es va situar a l'1%

Sense tenir en compte l'impacte dels preus de l'energia, la taxa d'inflació interanual de la zona euro es va situar a l'1,2%, en línia amb la lectura d'agost, mentre que en excloure també els aliments frescos els preus van pujar un 1,2%, una dècima més que el mes anterior. Per la seva banda, sense tenir en compte l'energia, els aliments frescos, l'alcohol i el tabac, la inflació de la zona euro es va situar a l'1%, enfront del 0,9% d'agost.

Entre els països amb dades disponibles, el major increment interanual dels preus va correspondre a Eslovàquia, amb un 3,1%, per davant de Països Baixos, amb un 2,7%, i de Letònia, amb un 2,3%. Per contra, els preus van baixar un 0,5% a Xipre i un 0,3% a Portugal.

En el cas d'Espanya, la taxa d'inflació harmonitzada es va situar al setembre al 0,2%, la meitat que durant el mes anterior. D'aquesta manera, el diferencial de preus favorable a Espanya es va ampliar el setembre a set dècimes.

"La baixa inflació segueix sent el principal mal de cap per al Banc Central Europeu (BCE)", assenyalen a Oxford Economics, i afegeixen que "el risc aquí és que la debilitat a l'economia de l'Eurozona persisteix" i "això provoca un altre període prolongat d'inflació moderada".

contador